Visszatértek a futók a mádi dűlőkre

Csaknem százan vettek részt a hétvégén megrendezett Mad Run futóversenyen Mádon. A DEAC meghívására a határon túlról is érkeztek futók a népszerű borvidéken megrendezett versenyre, ahol minden induló sikeresen teljesítette a távokat.

A Borsay kastély udvaráról indult június 4-én a Mádi Borakadémia által szervezett harmadik Mad Run, melyen összesen kilencven futó állt rajthoz.  A versenyzők 4, 8, és 21 kilométeres távokat teljesítve ismerkedtek meg Mád községgel, a kiváló borokat adó szőlődűlők szépségével, a vidék meredek dombjaival.

A festői szépségű, változatos tájon megrendezett futóverseny célja ezúttal is az volt, hogy népszerűsítsék a futást és hangsúlyozzák a rendszeres mozgás fontosságát.  A rajthoz állt futók között ezúttal is a férfi indulók voltak többségben (56), de a hölgyek is szép számban, harmincnégyen teljesítették a távokat. A legtöbben a nyolc kilométeres versenyt választották, ötvenketten futottak ezen a távon.

A leghosszabb, 21 kilométeres versenyen 1:26:59-es idővel ért célba az első helyezett, míg 4 kilométeren a férifaknál 00:15:40-es, a nőknél 00:19:41-es, 8 kilométeren pedig a férfiak versenyében 00:31:52-es, a nőknél 00:39:50-es időeredménnyel futottak át a célvonalon az első helyezett versenyzők.

A DEAC meghívására a Mad Runra határon túlról is érkeztek versenyzők, ezzel a nemzeti összetartozást erősítették. A rendezvény védnöke, Bíró Attila, az Európa-bajnok női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya is rajthoz állt és teljesítette a 8 kilométeres távot. 

A I-III. helyezettek egy egyedi, kifejezetten erre az alkalomra gravírozott, különleges furmint kupát vehettek át, a mádi pincészetek pedig minőségi borcsomag válogatással ismerték el a versenyzők teljesítményét. 

A kupát, az ajándékokat, az elismerő oklevelet Tatárka József, Mád Polgármestere, Jávor András, a DEAC elnöke, a Debreceni Egyetem rektori főtanácsadója, valamint Kovács Marianna, a DEAC Kft. ügyvezetője és Balázs Gyula, az UD Innovációspark Kft. igazgatója adta át.

A III. Mad Run futóverseny részletes eredménysora ezen a linken tekinthető meg. 

Sajtóközpont - BZ