Megjelent az új Egészségközpont Magazin

Hogyan adnak új arcot a deformitással élőknek az arc- és állcsontsebészek, mitől családbarát a szülészeti- és az újszülöttellátás – erről is olvashatnak a Klinikai Központ kiadványának legfrissebb számában. Az Egészségközpont Magazinban bemutatják a 100 éves sebészeti és neurológiai ellátást, illetve az új Reumatológiai Klinika és Gasztroenterológiai Klinika tevékenységét is. A lap 7000 példányban jelenik meg, és digitálisan is elérhető.

Robotsebészetet vezethetnek be a 100 éves Sebészeti Klinikán, amely az ország egyik legnagyobb és legszélesebb tevékenységi körrel rendelkező sebészeti intézménye. A klinika világszínvonalú eszközparkja a robotsebészet tervezett elindításával lesz majd teljes – olvasható a legújabb kiadványban. A magazin bemutatja az ugyancsak 100 éves Neurológiai Klinikát is, kiemelve, hogy az intézményben világszínvonalú az akut stroke-betegek sürgősségi ellátása.

A lapból a 2021-ben alapított Gasztroenterológiai Klinika és a Reumatológiai Klinika, illetve az ötéves Sürgősségi Klinika tevékenységét is megismerhetik az olvasók.

A magazin részletesen foglalkozik azzal is, hogy háromdimenziós virtuális modellek és nyomtatók alkalmazásával hozzák helyre az állcsontfejlődési rendellenességeket a Klinikai Központ Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Klinikáján. A hazánkban ritkaságnak számító műtét mellett speciális mikrosebészeti eljárásokkal adnak új arcot és életminőséget a baleset, vagy daganat miatt arcdeformitással élő betegeknek.  

Az Onkoradiológia Klinika ma az egyik legkorszerűbb ellátást nyújtja a régió daganatos betegeinek. A 21. század innovatív fejlesztései közül hamarosan egy mesterséges intelligencia alapú kontúrozó rendszer növeli a sugárterápiás beavatkozások precizitását, és csökkenti azok előkészítési idejét. A részletekről Kovács Árpád klinikaigazgató számol be a kiadványban.

Az Egészségközpont Magazinból megtudhatják, hogy új ellátási egység és „mátrix” rendszer teszi eredményesebbé a gyermekek rehabilitációját és azt is, hogy milyen családközpontú fejlesztések voltak a Nagyerdei Campuson. Megismerhetik a Klinikai Központ részlegvezetőit és szakmai koordinátorait is, akik nemrég vették át kinevezésüket.

A rövid hírekben a szuperkórház tervezett építéséről, a pajzsmirigysebészetben alkalmazott új módszerről, valamint a Kenézy Gyula Campuson történt végtagsebészeti fejlesztésről is olvashatnak.

A tavaszi-nyári számban is tájékozódhatnak a Klinikai Központ szolgáltatásairól, megtalálják a legfontosabb elérhetőségeket, telefonszámokat, email címeket, weboldalakat, és térkép is segíti az eligazodást a két campuson.

A 7000 példányban megjelenő ingyenes kiadvány a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében és klinikáján hozzáférhető. Emellett digitális formában is olvasható, illetve letölthető

Sajtóközpont - CzA