Kezdődik a bronzcsata

A harmadik helyért játszhat a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata az NB I-ben. Labdarúgóink vasárnap befejezik a szezont, míg kézilabdázóink és amerikai futballistáink az utolsó hazai megmérettetésre készülnek.

Futsal
Befejeződtek az NB I-es férfi futsalbajnokság felsőházának küzdelmei. A DEAC a negyedik helyen végzett, és így bronzért játszhat, méghozzá a mumusnak számító Veszprém ellen. A három győzelemig tartó párharc első felvonását ellenfelünk otthonában rendezik pénteken 18:30-kor, majd hétfőn 18 órakor Debrecenben is összecsapnak a felek. A harmadik találkozó június 3-án, délután fél hétkor lesz Veszprémben.

– Nyilván nem fest szépen, hogy az előző idényt is figyelembe véve a legutóbbi hét meccsünket elveszítettük a veszprémiek ellen, de nem igazán foglalkozom ezzel, mindig az új feladatra próbálok összpontosítani. Nagy gát szakadna át, ha sikerülne két vállra fektetnünk az ellenfelet. Fontos lenne, ha jól kezdenénk a bronzcsatát, de akkor sem szabad a kardunkba dőlni, ha kikapnánk az első meccsen, mivel itthon lehetne javítani – nyilatkozta a DEAC játékosa, Siska Gergő.

Labdarúgás
Utolsó bajnokijára készül a DEAC labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. Az már korábban eldőlt, hogy Sándor Tamásék a második helyen zártak, így a vasárnap 17 órakor kezdődő Salgótarján elleni mérkőzés után éremosztás is lesz a Dóczy utcai Sportcampuson.

Kézilabda
Szinte biztos, búcsúznak az NB I/B-től a Debreceni Egyetem kézilabdázói, akik számára így már csak az a cél, hogy a rájátszásból hátralévő két mérkőzést becsülettel lejátsszák. Vasárnap 18 órakor a Pécsi VSE ellen lépnek pályára a mieink a DESOK-ban, majd június 4-én Komáromban zárják a szezont.

Amerikai futball
A Szombathely Crushers elleni vereség gyakorlatilag biztossá tette, hogy a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata már nem juthat a playoffba. A cívisvárosiak ezek után arra törekedhetnek, hogy szépen fejezzék be a szezont a hazai közönség előtt. Mindezt a Tatabánya Mustangs ellen tehetik meg, az összecsapást vasárnap 15 órakor rendezik a Böszörményi úti Campus pályáján.

További részletek

NyD