Már csak egy lépés a címvédés

Második mérkőzését is megnyerte a Budaörs ellen a Debreceni Egyetem női futsalcsapata. Röplabdázóink és kézilabdázóink parádés játékkal diadalmaskodtak, ellenben labdarúgóink és floorballosaink vereséget szenvedtek.

Futsal
A Budaörs csarnokában folytatódott a női futsal NB I döntője vasárnap délután. Az egyik fél harmadik győzelmééig tartó párharcot a DEAC 3-1-es győzelemmel indította bő egy héttel ezelőtt, és ezúttal sem maradt el a siker: Krascsenis Csilla 23. percben szerzett góljával 1-0-ra diadalmaskodott együttesünk, így már csak egy lépés választja el, hogy idén is megnyerje a bajnokságot.

– Az első félidőben nem játszottunk jól, lassúnak éreztem a csapatot fizikálisan és fejben is. A második játékrészre feljavultunk, de a gól után több nagy lehetőséget is elhibáztunk, ennek köszönhetően izgalmas volt a meccs vége, az energiánkat főként a védekezésre kellett fektetni az utolsó percekben – nyilatkozta Quirikó Vivien vezetőedző.

Röplabda
Szenzációs játékkal nyert hazai pályán 3:1 arányban a Kecskemét ellen a DEAC férfi röplabdacsapata, így 1-1-re módosult az Extraliga 5. helyéért folytatott párharc. A két gárda legközelebb kedden, a KRC otthonában csap újra össze egymással.

- Olyan meccset játszottunk, amely után számomra a legmeghatározóbb szó: öröm. Az első találkozón látottak alapján nagy küzdelemre számítottam, de a csapatom az elképzeléseimet felülmúlva magabiztosan megnyerte a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak! – értékelt Fodor Antal vezetőedző.

Labdarúgás
Vasárnap a 33. fordulót rendezték az NB III Keleti csoportjában: a második helyen álló DEAC a Tiszafüred otthonában vizitált. Sérülések és eltiltások miatt együttesünk ezúttal sem lehetett teljes, ezt most meg is érezték a hajdúságiak, akik 2-0-s vereséget szenvedtek.

Kézilabda
Magabiztos, 39-24-es győzelmet aratott a DEAC kézilabdacsapata a Komárom felett az NB I/B alsóházi rájátszás 5. fordulójában. A mieink már az első félidőben jelentős előnyt szereztek, a vendégeknek esélyük sem volt ezen a napon. 

Floorball
A Debreceni Egyetem floorballosai eredetileg két mérkőzést játszottak volna hétvégén a Salming OB I-ben. Szombaton, hazai pályán a Phoenix Wizards első csapata ellen még ki tudtak állni a mieink (17-7-re a vendégek nyertek), ám a másnapra kiírt érdi találkozóra sérülések és betegségek miatt már nem utaztak el, így elmaradt a „varázslók” második együttese elleni összecsapás.  

További részletek

NyD