Támogatás az egészségügyi dolgozóknak

A Béres Gyógyszergyár, valamint a Szent Efrém óvoda és iskola is adománnyal segíti a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának a koronavírusos betegek ellátásában részt vevő munkatársait. A felajánlásokat a napokban adják át az egészségügyi dolgozóknak.
Immunerősítő Béres Cseppet adományozott a Béres Gyógyszergyár a COVID-ellátásában dolgozóknak. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ és a szakmai irányítása alá tartozó berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház összesen 1440 darab készítményt kapott. A felajánlás február 8-án érkezett meg az egyetemi gyógyszertárba, ahonnan minden érintett dolgozónak eljuttatják.

A készítményeket Buchholcz Gyula intézeti vezető főgyógyszerész adta át az érintett klinikáknak.    
A Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is támogatta az egészségügyben dolgozókat. Az intézmény diákjai és szüleik mintegy 340 ezer forintot gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem Klinikai Központ járványügyi ellátásban részt vevő munkatársai számára.

A pénzből többek között hűtőgépeket, vízforralót, kávédarálót vásároltak a dolgozóknak. Az adományt Nagy Gergely, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Járványügyi Ellátó Központjának logisztikai vezetője vette át Vas Péter intézményvezetőtől.  
 
Sajtóiroda - CzA