Magazin az egészségügyről

Hasznos információkkal, a betegellátást érintő újdonságokról, új klinikákról, vezetői megbízásokról és dolgozói elismerésekről szóló beszámolókkal megjelent a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Egészségközpont magazinjának legújabb, őszi-téli száma.

Önálló Gasztroenterológiai Klinika és Reumatológiai Klinika jött létre a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában (KK), a Belgyógyászati Klinika pedig „D” épülettel bővült a Kenézy Gyula Campuson, ahol megkezdheti működését az új Járványügyi Koordinációs Központ is.  

A lapban részletes beszámoló olvasható az új klinikákról, a KK újonnan kinevezett vezetőiről, valamint mindazokról a munkatársakról, akik magas színvonalon végzett munkájukkal állami, vagy szakmai elismerést vehettek át az elmúlt fél év során. 

Interjú készült Kovács Árpáddal, az Onkoradiológiai Klinika igazgatójával. A beszélgetésből kiderül: az évente mintegy kétezer új daganatos járó-, illetve fekvőbeteget kezelését az intézet 3400 négyzetméteres, korszerű épületben végezheti a jövőben.  

A magazin olvasói megismerkedhetnek a nemzetközi színvonalon megújult Infektológiai Klinikán, valamint a 30. évfordulóját ünneplő Vesetranszplantációs Központban végzett gyógyító munkával. 

A betegek számára hasznos információk is találhatók az Egészségközpont magazinban: 2021. januárjától Járóbeteg Szakellátási Központ néven, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának részeként működik Debrecenben a Bethlen utcai rendelő. 

Ugyancsak a betegek tájékoztatását szolgálja a KK egységeinek fontosabb elérhetőségeinek felsorolása, valamint a kiadványban található két térkép is a Klinikai Központ Nagyerdei és Kenézy Campusáról. 

Az Egészségközpont magazin legfrissebb száma a Klinikai Központ minden egységében elérhető, a digitális változat pedig ide kattintva olvasható. 

Sajtóiroda – BZs