Változások a Klinikai Központ betegellátásában

Tisztelt Páciensek, Tisztelt Hozzátartozók!

A Debreceni Egyetem Klinikai Központban arra törekszünk, hogy a betegek és az egészségügyi dolgozók lehető legkisebb veszélyeztetése nélkül, fokozatosan és tervezetten állítsuk vissza a betegellátást.

Mint ismert, az országos rendelet értelmében május 4-től már nemcsak a sürgős, azonnali ellátást igénylő beavatkozások elvégzése engedélyezett, hanem – szigorú higiénés szabályok betartása mellett és telefonos előjegyzés útján – :

    a háziorvosi és házi gyermekorvosi, továbbá védőnői ellátások és a fogászati alapellátás,
    a járóbeteg-szakellátás, ideértve a diagnosztikai ellátásokat és a fogászati szakellátást is,
    az egynapos ellátások,
    a fekvőbeteg-szakellátásból a rehabilitáció és a transzplantációs beavatkozások is.

Az ellátás újraindítása azonban számos szabályhoz kötött, éppen ezért a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, a betegek és egészségügyi dolgozók védelmének maximális figyelembevételével, nagy körültekintéssel és lépésről lépésre nyitjuk meg az egyes szakrendeléseket. Ez klinikánként, az adott szakterület sajátosságaihoz igazodva, más-más ütemben történik.

Kérjük tisztelt betegeink türelmét és együttműködését, ugyanakkor javasoljuk, hogy kérdés, vagy probléma esetén telefonon vagy e-mailben bátran keressék szakorvosukat és klinikáink munkatársait.

Az elmúlt hetekben a Klinikai Központ egységeiben számos online információs és konzultációs lehetőséget alakítottunk ki, ezek továbbra is elérhetőek.

Kérjük Önöket, hogy továbbra is csak abban az esetben keressék fel személyesen a Klinikai Központot, amennyiben akut, sürgős orvosi beavatkozást igénylő problémájuk van. Egyéb esetben először telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, vagy keressék telefonon, e-mailben az illetékes klinikai egységet.

A betegellátás újraindításának részleteiről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket, ezért kérjük, kövessék figyelemmel a https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas,  a https://klinikaikozpont.unideb.hu/ weboldalakat, valamint a Klinikai Központ hivatalos Facebook oldalát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a DE Klinikai Központban továbbra is általános látogatási tilalom van érvényben!

 

Közzététel dátuma: 
2020. május 08.