Változások a DEKK Belgyógyászati Klinika Reumatológia betegellátásában

Változások a DEKK Belgyógyászati Klinika Reumatológia betegellátásában

 

A DE Belgyógyászati Klinika Reumatológián elsődlegesen krónikus gyulladásos/autoimmun reumatológiai betegek kerülnek ellátásra. 

A járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás fokozatos újraindítása a következő szempontok alapján történik:

A szakrendelésre mind a gondozott, mind az új betegek számára előzetes időpont-egyeztetés szükséges e-mailben (reuma.szakrendeles@med.unideb.hu). A járványügyi helyzet előtt kapott szakrendelési időpontok nem érvényesek, új időpont kérése szükséges. Új beteg számára a szakrendelés beutaló köteles.

Ha a panaszok és a felmerülő diagnózis alapján a klinikai szakrendelésen szükséges személyes vizsgálat, akkor a beteg időpontot kap. Amennyiben területi ellátás kompetenciájába tartozik, akkor annak megfelelően adunk tanácsot és megfelelő szakrendelés-választásra javaslatot.
Sürgős állapotú beteg esetében a sürgősség alátámasztása az emailben eljuttatott orvosi beutaló vagy telefonon orvos-orvos konzultáció alapján történik.
A célzott terápiák subcutan és tablettás formájának biztosítása egyelőre továbbra is 3 hónapra történik. Ehhez az előírt kontroll laboratóriumi vizsgálatok elvégzése a lakóhelyen szükséges.
Az intravénás biológiai/immunszuppresszív terápiában részesülő betegek a kezelést az eddigieknek megfelelően megkapják, de a kezelést úgy ütemezzük, hogy egy adott időpontban egyszerre 5 beteg kaphat kezelést.
Gondozott betegeink számára elektronikus recept formájában biztosítjuk az alapbetegség kezeléséhez szükséges gyógyszert.

A fekvőbeteg-ellátásban a korábban előjegyzett időpontok nem érvényesek. Új időpont megbeszélése vagy e-mailben, vagy a szakrendelésen történő vizsgálat során lehetséges.

A fizioterápia működése elindult, a járványügyi helyzet szabályait betartva kevesebb beteg előjegyzés alapján történő kezelésével. 

Általános szabályok a Reumatológiára érkezéskor:

A beteg megjelenésekor, még a szakrendelés területére való belépés előtt a Reumatológia előterében a járványügynek megfelelő kérdőív kitöltése, testhőmérséklet-mérés és kézfertőtlenítés történik, és ezt követően léphet be a beteg a szakrendelő területére.Kérjük, hogy a betegek maszkot viseljenek!
Kérjük Betegeinket, hogy mind a Reumatológia előterében, mind a váróteremben egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1,5 méter – távolságot tartsanak.

Előjegyzés és további tájékoztatás kérése az alábbi elérhetőségeken valamelyikén:

e- mailben a reuma.szakrendeles@med.unideb.hu    címen, a Reumatológiai Tanszék Debrecen Facebook oldalon csak végső esetben telefonon: 52/255-811 vagy 255-370 telefonszámokon, munkanapokon 13.00 – 15.00 óra között.

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-reumatologia#

Közzététel dátuma: 
2020. június 02.