Változások a Bőrgyógyászati Klinika betegellátásában

Az egészségügyi ellátások újraindításával kapcsolatban az alábbi, 2020. május 18-tól érvényes betegellátási rendről tájékoztatjuk tisztelt pácienseinket:

1.  A DEKK Bőrgyógyászati Klinikán csak előzetes telefonos egyeztetés után tudjuk fogadni a betegeket. Kérjük Önöket az előjegyzési időpont pontos betartására, sajnos a késéseket nem tudjuk elfogadni, ha ilyen eset fordulna elő, akkor új időpontot kell kérni.

ELŐJEGYZÉS kérhető a Bőrgyógyászati Klinika rendeléseire:

Minden munkanap 7-15 óra között

(52) 255-288
(52) 411-717/54319 mellék
(52) 411-717/56411 mellék
E-mailben: elojegyzes@med.unideb.hu (Az e-mailben feltétlenül írja meg a telefonszámát és TAJ számát!)

2. A Bőrgyógyászati Klinika portáján előszűrést (pre-triage) végzünk, ahol egy kérdőív kitöltése, és testhőmérséklet-mérés után a megfelelő rendelésre irányítjuk a betegeket. Fontos, hogy a klinika csak a légúti/koronavírus fertőzésre gyanús tünetekkel NEM rendelkező betegeket tudja fogadni és ellátni.

3. Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor végezzenek kézfertőtlenítést a porta mellett kihelyezett oldatokkal és kérjük Önöket, hogy hozzátartozóik/kísérőik ne jöjjenek be az épületbe.  A védőmaszk és kesztyű hordása, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező. (Ha maszk és kesztyű nincs a betegnél, akkor biztosítunk.)

4. Lehetőség van TELEFONOS, E-MAILES ORVOS-BETEG KONZULTÁCIÓRA munkanapokon 8 és 12 óra között az alábbi elérhetőségeken:

E-mailben:  telederm1@med.unideb.hu , telederm1@gmail.com
Az e-mailben feltétlenül írja meg a telefonszámát és TAJ számát!
Amennyiben FOTÓT szeretne küldeni, abban az esetben kérjük, a telederm1@gmail.com email címet használják!

Telefonon: (52) 255-029, (52) 411-717/ 55112 mellék

5. Az általános ambulanciánkon óránként 2 beteg előjegyzését látjuk megvalósíthatónak, mert ez a rendelő fogadja a mentőket, a más klinikák ideküldött betegeit, illetve a sürgősséggel jelentkező betegeket.

6. A többi rendelőben rendelési óránként maximum 4 beteget tudunk fogadni.

7. Két rendelésre szükséges beutalót hoznia a betegnek: immunológia és phlebológia.

8. A betegfelvétellel kapcsolatos adminisztrációt továbbra is a járóbeteg-felvételi irodában végezzük.

9. Az égésbetegség miatt bőrsebészeti ellátást igénylő és intenzív terápiára szoruló betegek ellátását (beleértve a légúti/koronavírus fertőzésre gyanús tünetekkel rendelkező pácienseket is) a DE KK Bőrgyógyászati Klinika Égési Centruma látja el.

10. A tervezhető, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható műtéteket újra elkezdtük beütemezni. Erről a betegeket telefonon értesítjük.

11. Az olyan daganatos betegeket, akiknek a műtét elmaradása élettartamukat /életminőségüket lényegesen befolyásolja, valamint a sürgős eseteket folyamatosan elláttuk és ezután is ellátjuk.

12. A halasztható bőrgyógyászati fekvőbeteg kezelésekre és kivizsgálásokra folyamatosan, de csökkentett számban újra adunk időpontot, kérünk minden betegünket, hogy a tájékoztatóban szereplő telefonos vagy elektronikus elérhetőségünkön érdeklődjenek a felvétel új időpontjáról.

13. Minden beteget igyekszünk hosszabb időre elegendő gyógyszermennyiséggel ellátni. A biológiai terápiák esetén továbbra is lehetőség van 3 hónapra kiadni a gyógyszert.

14. Tájékoztatjuk betegeinket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít), ÉS koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).

A koronavírus-járvány miatt 2020.március 8-án életbe lépett látogatási tilalom jelenleg is érvényben van.
 

Közzététel dátuma: 
2020. május 22.