Változások a betegellátásban - Urológiai Klinika

1. Fekvőbeteg-ellátás 
 
- Az elektív (tervezett, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható) műtéteket elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk. Erről a betegeket telefonon értesítjük.
- Az olyan daganatos betegeket, akiknek a műtét elmaradása élettartamukat lényegesen befolyásolja, valamint a sürgős eseteket továbbra is ellátjuk. Valamennyi daganatos beteg esetében irányított véradásra kérjük fel a hozzátartozókat. A műtétet csak abban az esetben kezdjük el, ha a megfelelő vérkészítmény rendelkezésre áll.
- A fekvőbetegeket a lehető leghamarabb otthonukba bocsátjuk, ha szükséges, katéterrel is, melynek kezeléséről a beteget kioktatjuk.
- A betegbiztonság érdekében a kétágyas kórteremben lehetőség szerint csak egy, az ötágyas kórteremben csak két beteget helyezünk el.  
 
2. Járóbeteg-ellátás
- A járóbeteg-ellátásban a nem daganatos betegek kontrollvizsgálatait elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk.
- A járóbetegek előjegyzése az eddigiekben részben elektronikusan történt, ezt az elektronikus előjegyzést a teljes járóbeteg-ellátásra kiterjesztjük. 
- Új előjegyzést a vészhelyzet elmúltáig nem adunk.
- A papíralapú előjegyzési napló alapján a kontrollvizsgálatokat elhalasztjuk. 
- Az ambulanciára a feltétlenül szükséges megjelenéseket (folyamatban lévő daganatos betegek kezelése) időpontra korlátozzuk. 
 
3. A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik 
- érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY
- olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
- EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít), ÉS
- koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-11#

 

Közzététel dátuma: 
2020. március 27.