Változások a betegellátásban a koronavírus megfékezése kapcsán - DE Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika (Klinika Telephely), DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztály

A DEKK Pszichiátriai Klinikán a fekvőbeteg ellátás szünetel.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán március 16-tól visszavonásig csak a sürgősségi panaszokkal jelentkező betegeket fogadjuk, akiknél CoVid-19 anamnézist (koronavírusfertőzöttség-vizsgálatot) végzünk.

A szakrendelések és a gondozó működését csak sürgősségi esetekre korlátozzuk.

A klinikára való belépéskor és az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal. A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2 méterre, de legalább 1 méter - távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazás kötelező.

A betegek gyógyszerellátását az osztály igyekszik hosszútávra megoldani, elsősorban az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) rendszerén keresztül, valamint – kérés esetén – papíralapon, a dokumentációs szabályok betartásával, receptküldéssel.

A Pszichiátriai Osztályt fokozatos kiürítjük, és csak az akut-szubakut betegeket tartjuk bent, akik elhelyezését a kórtermekben igyekszünk korlátozni, a zsúfoltságot csökkenteni. A friss légúti panasszal rendelkező betegeket külön kórteremben helyezzük el.

A Nappali Kórház működését e-medicinális, valamint telefonos vizitekre korlátozzuk, az ott dolgozó kollégák sürgősségi-nappali ellátást végeznek további intézkedésig.

Az ügyeleti rendszerben a zavartalan betegellátást biztosítjuk.

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-7#

Közzététel dátuma: 
2020. március 26.

Letölthető dokumentumok