Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán a Sebészeti Klinikán

A klinikán március 16-tól határozatlan ideig csak akut ellátást igénylő, illetve daganatos betegség miatt végzünk műtétet. Valamennyi daganatos beteg esetében irányított véradásra kérjük fel a hozzátartozókat. A műtétet csak abban az esetben kezdjük el, ha a megfelelő vérkészítmény rendelkezésre áll.

Igyekszünk a fekvőbetegeket a lehető leghamarabb otthonukba bocsátani.

A járóbeteg-ellátás terhelésének csökkentése érdekében az elektív (tervezett, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható) műtétekre előjegyzett betegek kivizsgálása átmenetileg szünetel.

A betegek kiértesítése elkezdődött.

A vészhelyzet megszűntével ezek a betegek a betegelőjegyzési rendszerben elsőbbséget élveznek majd.

Jelenleg járóbeteg-előjegyzés csak elektronikus formában történik, és lehetőség szerint csak azokat a betegeket fogadjuk, akik panaszosak, daganatosak, illetve kontrollvizsgálatuk nem halasztható.

Az immunszupresszált betegek járóbeteg rendelése speciális utasítás és szabályok szerint történik.

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A Klinikai Központban, így a Sebészeti Klinikán is 2020. március 8-tól visszavonásig általános látogatási tilalom van érvényben!

A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik

érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít; az egészségügyi ellátás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el), ÉS
koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).

A betegek az alábbi telefonszámokon érdeklődhetnek:

+36 52 255-044

+36 52/411-600 55412-es mellék

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes...
https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

Közzététel dátuma: 
2020. április 06.