Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán -DEKK Belgyógyászati Klinika Reumatológia –

A Belgyógyászati Klinika Reumatológián a járóbeteg-szakrendelésen csak sürgős ellátást igénylő betegeket fogadunk:

• sürgős állapotú új beteg, ahol a sürgősség alátámasztása az orvosi beutaló vagy telefonon orvos-orvos konzultáció alapján történt. 
• gyulladásos reumatológiai és szisztémás autoimmun betegség miatt gondozott beteg, akinek új tünete van, vagy jelentősen romlik az állapota.
Ezzel kapcsolatban tanácsoljuk, hogy a beteg vagy hozzátartozó előzetesen konzultáljon telefonon vagy e-mailen.

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal. 
A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A szakrendelésre jelentkező vagy már korábban előjegyzett nem sürgős eseteket nem fogadjuk, részükre előjegyzést – az országos utasításnak megfelelően – csak a veszélyhelyzet megszűntével adunk.

Azon gondozott betegek esetén, akik gyógyszerkiadásra érkeznének, a feltétlenül szükséges kontroll kivételével, a vizitet lemondjuk.
A célzott terápiák subcutan és tablettás formájának biztosításához 3 hónapra elegendő dózist adunk ki – ha a beteg állapota nem indokolja és a szükséges kontroll laboratóriumi vizsgálatok is elvégzésre kerültek a lakóhelyen, akkor a gyógyszert hozzátartozó is átveheti.

Az intravénás biológiai / immunszuppresszív terápiában részesülő betegek a kezelést megkapják, de a kezelést átütemezzük úgy, hogy egy adott időpontban egyszerre 5 beteg kaphat kezelést.

Gondozott betegeink számára elektronikus recept formájában biztosítjuk az alapbetegség kezeléséhez szükséges gyógyszert.

A Belgyógyászati Klinika Reumatológián a fekvőbeteg ellátásban elhalasztjuk a nem sürgős, fekvőbeteg-ellátásra előjegyzett beteg tervezett kezeléseit, erről értesítjük a betegeket. Fekvőbeteg felvétel csak sürgősségi indok alapján történhet.

Teljesen felfüggesztjük a fizioterápiás kezeléseket. 
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy a Klinikai Központban, így a reumatológián is 2020. március 8-tól visszavonásig általános látogatási tilalom van érvényben!

Kérdéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik fel a betegek és hozzátartozók:  

- a Reumatológiai Tanszék Debrecen Facebook oldalon
- e- mailben a reumatologia.szakrendeles@med.unideb.hu címen
- csak végső esetben telefonon: 52/411-717 vagy 411-600/56811 vagy 54370 melléken

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-reumatologia#

 

Közzététel dátuma: 
2020. március 26.