Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a DE KK Belgyógyászati Klinika „B” Épületében

Változások a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a DE KK Belgyógyászati Klinika „B” Épületében

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a járóbeteg-szakrendeléseinkre jelentkező, sürgős ellátást nem igénylő eseteket nem tudjuk fogadni. Mivel a járványügyi veszélyhelyzet időtartama tisztázatlan, a betegeinknek előjegyzést sem tudunk adni.

A betegelőjegyzés rendszere – az országos utasításnak megfelelően – csak a veszélyhelyzet megszűntével áll helyre. Akiknek a veszélyhelyzet megszűnése utáni időpontra szól az előjegyzésük, azoknak az időpontja érvényben marad.
A szakrendelésekre előjegyzett, nem sürgős kontrollra/véleményezésre érkező betegeket kiértesítjük.
Ha kontrollra van időpontja és nem kapott értesítést, kérjük telefonáljon az alábbi elérhetőségre!
Ha úgy érzi tisztázatlan, hogy az ön esete milyen megítélés alá esik, ez esetben szakrendelés idejében a betegelőjegyzésre telefonáljon!

Beteginformációs elérhetőségeink:

Telefon:
06-52-411-717 (automata), mellék:
57164 (munkanapokon 11-15 óra között)
55887 (munkanapokon 8-15 óra között)
közvetlen szám: 05-52-255-164 (munkanapokon 11-15 óra között)
Email: beteginfob@belklinika.com

Gyógyszerfelírásra érkező betegek esetén a vizit lemondása mellett elektronikus receptet készítünk, mely a hatályos rendelkezések alapján akár családtag, barát, ismerős által is kiváltható. „A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.”
Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig érvényesek maradnak, ezek meghosszabbítása nem szükséges!
A folyamatban lévő leleteiket postázzuk, illetve azok elérhetőek az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) honlapján.

Kérjük tisztelt betegeinket, hogy csak abban az esetben keressék fel a klinikánk speciális szakrendeléseit, amennyiben sürgős problémájuk van, de ilyen esetben is javasolt az előzetes telefonos konzultáció!

Felső légúti lázas betegség esetén a klinika direkt megkeresése nem lehetséges! Ez esetben a háziorvosa fogja a megfelelő betegútról tájékoztatni.
Kérjük együttműködésüket a fentiek betartásában saját maguk és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében!
Kérjük, hogy a betegregisztráció során csak a beteg tartózkodjon a váróban, a kísérő lehetőleg az épületen kívül várakozzon! A betegek regisztrációjakor pontosan meghatározzuk, hogy milyen időpontban kerülnek behívásra, addig – a fertőzés terjedésének megakadályozása céljából – lehetőség szerint ne tartózkodjanak az épületben!
Kérjük Önöket, hogy a klinikára történő belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.
A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A fekvőbeteg-ellátásban az idős betegek kórházi/klinikai beutalását vagy felvételét csak feltétlenül szükséges esetben végezzük el.

A csontvelő-transzplantáción átesett, kontrollra érkező betegeket eddig is részben elkülönítve vizsgáltuk. Most e betegek kontrollját halasztjuk, ha az szakmailag megengedhető. A szükséges kontrollok esetén e betegeket elkülönítve vizsgáljuk.
Igyekszünk elhalasztani a kúraszerű kemoterápiás ellátások esetén azon kezeléseket, melyek nem kuratívak és halaszthatóak.
A hematológiai betegség miatti krónikus anaemiás (vérszegény) betegek esetén megpróbálunk csak alacsonyabb Hgb-értéknél transzfúziótadni.
Idős betegek esetén a kemoterápiás kezeléseket minden esetben átgondoljuk, és ha nem kuratív célzatú a kezelés, lehetséges pár hét várakozás, akkor ezt mérlegeljük.
A kuratív kemoterápiás kezelések alkalmazása elsőbbséget élvez, ezeket mindenképpen igyekszünk a megfelelő időben folytatni.
A transzplantációs osztályon nem kezdünk idős beteg transzplantációjába, de átgondolunk minden egyes transzplantációt, és ha az nem jár a beteg számára hátránnyal, akkor átmenetileg halasztjuk.

A hematológiai betegnek szóló tájékoztatást ide kattintva olvashatja el

Gasztroenterológia

A gasztroenterológiai akutan vérző betegek ellátása továbbra is folyik, de a vérfelhasználást itt is igyekszünk minimalizálni.

Az akut gastroenterológiai esetekben, illetve gastroenterológiaimalignitás gyanúja esetén az endoszkópos vizsgálatokat megfelelő időn belül végezzük el elkerülve a késlekedésből adódó egészségkárosodást.
A gyulladásos bélbetegek biológiai kezelése az IBD ambulancián változatlanul folyik. A betegek megfelelő időben kapják az infúziókat, illetve a subcutan biológiai szereket fokozott figyelmet fordítva immunológiai státuszukra.

https://belklinika.unideb.hu/sites/default/files/upload_documents/tajekoztatas_ritka_majbetegseggel_elo_betegeinknek_0.pdf

https://klinikaikozpont.unideb.hu/sites/default/files/upload_documents/tajekoztato_gyulladasos_belbetegeknek_1.pdf

Részletek:https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-b-epulet#

 

Közzététel dátuma: 
2020. április 14.