Változások a betegellátásban a Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel az ambulancián jelenleg megváltozott betegellátási rend áll fent.
 
Az időpontos előjegyzés átmenetileg szünetel.
 
A sürgősségi esetek, illetve a daganatos betegek ellátása zavartalan. 
 
Fül-orr-gégészeti vizsgálatra érkezés előtt mind a gyermekek, mind a felnőttek számára szükséges beutaló kérése az illetékes sürgősségi betegellátó intézményektől vagy háziorvostól. A beutalón fel kell tüntetni, hogy a szakvizsgálatra utalt beteg koronavírus fertőzés szempontjából nem gyanús eset. 
 
Beutaló nélkül csupán az azonnali sürgős ellátást igénylő betegeket, úgymint vérző, fulladó vagy légúti idegentestes beteget látják el.
 
A rhinológia, otoneurológia, logopédia, foniátria szakrendeléseket szünetelteti a klinika.
 
A betegek csak indokolt esetben léphetnek az épületbe, ezt minden bejáratnál szigorúan ellenőrzik.
 
A Klinika arra kéri a betegeket, hogy a belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal. 
 
A váróteremben kérik, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.
 
Fekvőbetegosztályon jelenleg szintén csak sürgősségi (akut felső légúti eredetű fulladás, heveny vérzés, konzervatív kezelést igénylő, hirtelen kialakult cochleo-vestibuláris betegség, úgymint szédülés, hallásvesztés, fülcsengés), illetve daganatos betegek ellátása folyik.
 
A programozott, életminőség javító műtéteket az ide vonatkozó rendeletek alapján a veszélyhelyzet idejére felfüggesztették. Ugyanígy szünetel tervezett rheológiai infúziós kezelési betegellátás is.
 
A járvány okozta veszélyhelyzet elmúltával, a korlátozások feloldása után folytatódik az eddig megszokott előjegyzési rendszer mind a járó- mind a fekvőbeteg részlegen.
 
A vizsgálatokkal, előjegyzéssel, betegségével, panaszaival keresse az intézményt a 06 (52) 255-805-ös telefonszámon, ahol útmutatással és tanácsadással készséggel állnak rendelkezésre.

 

Közzététel dátuma: 
2020. március 31.