Változások a betegellátásban - Bőrgyógyászati Klinika

A koronavírus-járvány miatt klinikánkon 2020.03.08-tól látogatási tilalom van érvényben, 2020.03.16-tól pedig az alábbi változások léptek életbe:
- A Bőrgyógyászati Klinika a betegellátásra vonatkozóan csak a sürgős szükség körébe eső eseteket, a daganatos betegeket és a biológiai terápiát igénylő betegeket tudja fogadni és ellátni. (Sürgős szükség: az egészségi állapotban bekövetkezett olyan változás, amelynek következtében azonnali egészségügyi ellátás hiányában a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne)
- A tervezhető, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható műtéteket elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk. Erről a betegeket telefonon értesítjük.
- Az olyan daganatos betegeket, akiknek a műtét elmaradása élettartamukat lényegesen befolyásolja, valamint a sürgős eseteket továbbra is ellátjuk.
- A halasztható bőrgyógyászati fekvőbeteg kezelésekre és kivizsgálásokra érkező betegeket (nyirokmasszázs, biológiai terápia indítása előtti kivizsgálás, gyógyszer provokáció, infúziós kezelés, stb.) és minden beteget értesítünk arról, hogy jelenleg kezelését halasztani szükséges. A vészhelyzet elmúltával a betegek kezelését, kivizsgálását új időpontban elvégezzük. 
A betegbiztonság érdekében a fekvőbetegek elhelyezését módosítjuk, a szobákba egy vagy két beteget egymástól távol helyezünk el.  
Az általános ambulancián csak sürgős ellátást igénylő betegeket fogadunk, állandó ambuláns orvos jelenlétét biztosítjuk.  A jelentkező betegeket láz, erős fájdalom, erős viszketés, hirtelen megjelenő bőrtünetek esetén vagy krónikus betegség hirtelen romlása esetén fogadjuk. Az épületben több helyen kihelyezett információs táblán értesítjük a betegeket. A betegfelvételkor tájékoztatjuk és szűrjük a betegeket a sürgős szükség fennállására.

A szakambulanciák felét lezártuk. 

A lezárt szakrendelések: 
mikológia (gomba), fényterápia, fotodermatológiai, flebológiai, gyermekbőrgyógyászat

Az előjegyzett betegeket értesítjük, hogy hirtelen állapotromlásuk esetén az általános ambulancián jelentkezhetnek, egyébként pedig a vészhelyzet elmúltával új időpontot kérhetnek.

Működő szakrendelések, ahol a gondozott betegek gyógyszerrel történő ellátása történik: melanoma, psoriasis-biológiai terápia, allergológia, STI, égés 

Minden beteget igyekszünk hosszabb idejű gyógyszermennyiséggel ellátni. A biológiai terápiák esetén is lehetőség van 3 hónapra kiadni a gyógyszert. 

Tájékoztatjuk betegeinket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

 
Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.  
A szakrendelők előtt, a folyosókon a padok mellett székeket helyeztünk el, azért, hogy a váróteremben egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra tudjanak várakozni. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik 

érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY
olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít), ÉS
koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).
 
Lehetőség van telefonos, e-mailes konzultációra az alábbi elérhetőségeken:
- Általános Bőrgyógyászat szakrendelés minden nap 12.00-14.00 között 52/411-717/55276 mellék
Közzététel dátuma: 
2020. március 27.