Változások a betegellátásban a Belgyógyászati Intézet C Épületében

A DEKK Belgyógyászati Intézet C Épület vezetése kéri a betegeket, hogy amennyiben nem feltétlenül szükséges, ne menjenek be a szakrendelésre.

Mindenkivel igyekeznek felvenni a kapcsolatot telefonon, vagy a Facebookon keresztül. Akiket nem sikerül elérni, azoknak tájékoztató levelet postáznak.  

Biztosítják a betegeket arról, hogy a csak általuk írható recepteket felírják, és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) alapján azokat ki tudják váltani a lakhely szerinti gyógyszertárakban.

A felhívást a háziorvosokhoz is eljuttatják, így ők is látni fogják az idős betegek receptjeit.

Azok a betegek, akiknek nincs EESZT-elérése, az információs e-mail címeken (immunologia.belc@med.unideb.hu , angiologia.belc@med.unideb.hu ) és telefonszámokon (hétköznap 9-15 óra között: 0630/657-5617)  keresztül kérhetik, hogy leletüket, illetve receptjüket postázzák.

A betegeknek azt tanácsolják, hogy amennyiben új tünetük van, vagy úgy érzik, hogy jelentősen romlik az állapotuk, akkor (és csak akkor) menjenek be a szakrendelés időpontjára, de ezzel kapcsolatban is jobb, ha előbb konzultálnak telefonon vagy e-mailen.

Az intravénás tételes finanszírozású gyógyszereket a betegek a klinikán megkapják, de itt is óra/perc alapú előjegyzést vezetünk be, de semmiképpen nem javasolják az érintett betegeknek a tömegközlekedés használatát.

A subcutan vagy tablettás tételes finanszírozású készítményekért hozzátartozó is bemehet. Igyekeznek 3 havi készítményt kiadni.

Az egyszer már vizsgált új betegek leleteit feltöltk az EESZT-be.

Az előjegyzett új betegek NE menjeneka szakrendelésre. Amennyiben a járványügyi kockázatok mérlegelése után a beteg mégis úgy gondolja, hogy szükséges a vizsgálata, akkor abban az esetben tudják fogadni, amennyiben a beutaló orvos ezt megerősíti és megindokolja vagy új e-beutalóval, vagy az előző kiegészítésével, vagy a klinika egyik megadott elérhetőségen.

A többiek a veszélyhelyzet elmúlta után kérhetnek új időpontot.

A Belgyógyászat szakrendelés szünetel, sürgős esetben a Sürgősségi Klinikát kell felkeresni.

A fekvőbeteg-ellátásban minden előjegyzett, de halasztható betegfelvételt törölnek, a betegeket erről kiértesítik.

A kúraszerű ellátás szünetel.

Elhalasztják a fotofereziseket, kivéve a tumoros (Sezary-szindróma) indikációban végzett kezeléseket. Plazmaferezist csak akut panasz esetén végeznek.

Akut angiológiai felvétel és kivizsgálás csak azután történik, miután az érsebészekkel és a diagnosztikát is végző intervenciós radiológusokkal történő egyeztetés után egyértelmű, hogy operatív vagy intervenciós teendő esetén néhány napon belül ellátják a beteget. Erről a multidiszciplináris team hamarosan egyeztet.

A járványügyi helyzet enyhüléséig csak panaszos beteg kivizsgálására és kezelésére adnak felvételi időpontot.

Kérik a betegeket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérik, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A Belgyógyászati Intézet C Épület a hivatalos Facebook oldalon  (DE-KK, Belgyógyászati Klinika C épület) is tájékoztatja a betegeket és hozzátartozókat.

Információs email címek és telefonszám:

Hétköznap 9-15 óra között:
0630/657-5617

E-mail címek:

immunologia.belc@med.unideb.hu
angiologia.belc@med.unideb.hu
 

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes...

https://corona.unideb.hu/hu/betegellatas

Közzététel dátuma: 
2020. március 31.