Változás a betegellátásban a koronavírus-járvány megfékezése kapcsán - Sürgősségi Klinika

A járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel Klinikánkon minden érkező betegnél egy úgynevezett előszűrést (pre-triázs) végzünk, melynek célja, hogy felismerjük az esetlegesen fennálló légúti fertőzést. Amennyiben koronavírus fertőzésre gyanús tüneteket észlelünk, a beteget elkülönítjük és gondoskodunk a további kezelést biztosító intézetbe történő azonnali elszállításáról.
 
Kérjük tisztelt Betegeinket, hogy a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel amennyiben légúti fertőzés tüneteit észlelik (pl. láz, hőemelkedés, köhögés, nehézlégzés, orrfolyás, orrdugulás, szaglászavar, torokfájás stb.), úgy mielőtt a Klinikánkon való megjelenés mellett döntenek, mindenképpen szíveskedjenek háziorvosukkal telefonon konzultálni!

Minden egyéb sürgős szükséget képező, hirtelen jelentkező, fokozódó állapotromlás (pl. tüneteket okozó hirtelen vérnyomásemelkedés, mellkasi fájdalom, szívritmuszavar, hasi fájdalom, húgyúti rendszer heveny tünetei stb.) esetén kérjük, hogy a Sürgősségi Klinikát keressék fel, vagy szükség esetén, a 112 hívószámon a mentőszolgálatot értesítsék!

A Sürgősségi Klinika betegfelvételi kapuja a Belgyógyászati Intézet „A” Épületének hátsó bejáratánál található, melyet táblák is jeleznek.

Kérjük, hogy a Belgyógyászati Klinika „A” Épületének fő- és oldalbejáratát sürgősségi betegvizsgálat céljára ne használják!

A Sürgősségi Klinikára történő belépéskor a bejárati ajtónál elhelyezett oldattal végezzenek kézfertőtlenítést!

Kérjük, hogy a váróteremben egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet!

Védőmaszk viselése javasolt, személyi kézfertőtlenítő alkalmazása pedig kötelező!

Elérhetőségek:

Telefon: 06/52-411-600/57136
 
Közzététel dátuma: 
2020. március 26.

Letölthető dokumentumok