Változás a betegellátásban a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetetben

Változás a betegellátásban a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetetben 

Felnőtt Háziorvosi Ügyelet

 

A Felnőtt háziorvosi ügyelete 2020.április 4., szombat reggel 8 órától egy új működési renddel és ÚJ BEJÁRATTAL működik.

Az Orvosi Rehabilitáció és Fizikális Medicina Klinika-Reumatológia épületének oldalbejárata helyett, az épület Ortopédiai Ambulancia bejárata lesz az ügyelet bejárata.

Tanácsos elindulás előtt a 06 52 40 40 40 központi ügyeleti számunkat felhívni és tájékozódni. Munkatársaink 24 órában várják hívásukat és szakszerű felvilágosítást adnak.

Az ügyelet működési rendje:

Hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között 1 fő diszpécser és egy kivonuló egység (1 fő orvos, 1 fő ápoló-sofőr), mely halottszemlét végez Debrecen területén.

Hétköznap 16 órától reggel 8 óráig és hétvégén 24 órában az Országos Tisztifőorvos utasításai szerint két elkülönített rendelőben légúti és nem légúti ellátás zajlik, előzetes triázst követően.

A bejáratnál hőmérőzés és nyilatkozat kitöltése történik, ami a koronavírus-gyanús betegek kiszűrését szolgálja. Ezt követően irányítjuk a beérkező beteget a légúti vagy nem légúti rendelőbe.

A változtatás visszavonásig érvényes. A működéshez megfelelő szakszemélyzetet az Intézet biztosítja.

Kérjük Önöket, hogy az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A kivonuló egységünk működik, orvos és mentőápoló-gépkocsivezető munkatárssal a fedélzetén. Diszpécser hívása után orvoskolléga dönti el a kérés jogosultságát.

Részletek:https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/debreceni-alapellatasi-es-egeszsegfejlesztesi-intezetet-daefi

Közzététel dátuma: 
2020. április 04.