Változás a betegellátásban Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetet (DAEFI)

1.) A Területi Védőnői Szolgálathoz tartozó munkatársak felfüggesztik az online vagy telefonos kapcsolatokkal helyettesíthető személyes látogatást 2020.04.30.-ig.
Az újszülöttek első látogatása törvény általi kötelezettség, ez kivételt képez a tilalom alól. A kollégáinkat nyugodtan fogadhatják a kedves szülők, védőfelszereléssel ellátottak.

2.) Iskola-óvoda egészségügyi ellátás szintén 2020.04.30-ig szünetel.

3.) Az Anyatejgyűjtő Állomás jelenlegi álláspont szerint továbbra is működik. Ha változás állna be, az anyatejet adó édesanyákat és a szülőket is értesítjük. Sajnos nagyon nagy mértékben csökkent a tejadó anyák száma és a leadott mennyiség is, kérjük a szülők ezirányú megértését.

4.) Az Iskolafogászati Szolgálat felfüggeszti a szűrőtevékenységet, és kizárólag gyermek-alapellátási sürgős ellátás végez a Bethlen utca 40. szám alatt 08.00-18.00 közötti rendelési időben.
Időpontkérés és felvilágosítás telefonon lehetséges az alábbi telefonszámokon: 06-52-410-466, 06-52-416-261

5.) Felnőtt Háziorvosi Ügyelet

Az ügyelet működése megváltozott, ezért tanácsos elindulás előtt a 06 52 40 40 40 központi ügyeleti számunkat felhívni és tájékozódni. Munkatársaink 24 órában várják hívásukat és szakszerű felvilágosítást adnak.
- Érkezés után kérjük, kövesse a kihelyezett információs táblák utasításait!
- Érkezéskor hívni kell a diszpécsert, aki azonnal kikérdezi a beteget, és panaszainak megfelelő rendelésre irányítja.
Két rendelőnk üzemel párhuzamosan, az igény szerinti fertőtlenítések elvégzése érdekében.

Kérjük Önöket, hogy az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.
végezzenek

A kivonuló egységünk működik, orvos és mentőápoló-gépkocsivezető munkatárssal a fedélzetén. Diszpécser hívása után orvoskolléga dönti el a kérés jogosultságát.

6.) Gyermekháziorvosi Ügyelet:

Tanácsos elindulás előtt a 06 52 416 275 központi ügyeleti számunkat felhívni és tájékozódni.
Munkatársaink ügyeleti időben változatlanul várják hívásukat és szakszerű felvilágosítást adnak.
Kis betegeinket érkezéskor, azonnali kikérdezést követően, 2 különálló rendelőbe irányítják. A városi ügyeleti rendelőben szintén kikérdezést és nyilatkozatot követően látjuk el.
Kérjük Önöket, hogy az épületbe történő belépéskor az automata mellett kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.
A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.
Kivonuló egység gyermekháziorvosi vonalon különállóan nem működik, szükség esetén az ügyeletes orvos dönt, hogy hol látja el a beteget. Megfelelő védőruha és felszerelés rendelkezésre áll.

7.) Foglalkozás-egészségügyi szolgálat lejárt munkaalkalmassági vizsgálatait szüneteltetjük, kizárólag felvételi alkalmassági vizsgálatokat és akut feladatok ellátását végezzük.

https://klinikaikozpont.unideb.hu/node/1472

Közzététel dátuma: 
2020. március 26.

Letölthető dokumentumok