Újabb változások a betegellátásban - Bőrgyógyászati Klinika

Változások a betegellátásban - Bőrgyógyászati Klinika

A koronavírus járvány miatt klinikánkon 2020.03.08-tól látogatási tilalom, 2020.03.16-tól egyéb szigorítások léptek életbe, ezek a következők:

A Bőrgyógyászati Klinika a betegellátásra vonatkozóan csak a légúti/koronavírus fertőzésre gyanús tünetekkel NEM rendelkező, sürgős szükség körébe eső eseteket, a daganatos betegeket és a biológiai terápiát igénylő betegeket tudja fogadni és ellátni. (Sürgős szükség: az egészségi állapotban bekövetkezett olyan változás, amelynek következtében azonnali egészségügyi ellátás hiányában a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne)

Az égésbetegség miatt bőrsebészeti ellátást igénylő és intenzív terápiára szoruló betegek ellátását (beleértve a légúti/koronavírus fertőzésre gyanús tünetekkel rendelkező pácienseket is) a DE KK Bőrgyógyászati Klinika Égési Centruma látja el.

A tervezhető, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható műtéteket elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk. Erről a betegeket telefonon értesítjük.

Az olyan daganatos betegeket, akiknek a műtét elmaradása élettartamukat lényegesen befolyásolja, valamint a sürgős eseteket továbbra is ellátjuk.

A halasztható bőrgyógyászati fekvőbeteg kezelésekre és kivizsgálásokra érkező betegeket (nyirokmasszázs, biológiai terápia indítása előtti kivizsgálás, gyógyszer provokáció, infúziós kezelés, stb.) és minden beteget értesítünk arról, hogy jelenleg kezelését halasztani szükséges. A vészhelyzet elmúltával a betegek kezelését, kivizsgálását új időpontban elvégezzük.

A betegbiztonság érdekében a fekvőbetegek elhelyezését módosítjuk, a szobákba egy vagy két beteget egymástól távol helyezünk el.

Az általános ambulancián csak sürgős ellátást igénylő betegeket fogadunk, állandó ambuláns orvos jelenlétét biztosítjuk.  A jelentkező betegeket láz, erős fájdalom, erős viszketés, hirtelen megjelenő bőrtünetek esetén vagy krónikus betegség hirtelen romlása esetén fogadjuk. Az épületben több helyen kihelyezett információs táblán értesítjük a betegeket. A betegfelvételkor tájékoztatjuk és szűrjük a betegeket a sürgős szükség fennállására.

A szakambulanciák felét lezártuk, a lezárt szakrendelések:

mikológia (gomba), fényterápia, fotodermatológiai, flebológiai, gyermekbőrgyógyászat.

Az előjegyzett betegeket értesítjük, hogy hirtelen állapotromlásuk esetén az általános ambulancián jelentkezhetnek, egyébként pedig a vészhelyzet elmúltával új időpontot kérhetnek.

Működő szakrendelések, ahol a gondozott betegek gyógyszerrel történő ellátása történik: melanoma, psoriasis-biológiai terápia, allergológia, STI, égés.

Minden beteget igyekszünk hosszabb idejű gyógyszermennyiséggel ellátni. A biológiai terápiák esetén is lehetőség van 3 hónapra kiadni a gyógyszert. 

Tájékoztatjuk betegeinket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor végezzenek kézfertőtlenítést a porta mellett kihelyezett oldatokkal és kérjük Önöket, hogy kísérőik ne jöjjenek be az épületbe.

A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik

érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY
olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít), ÉS
koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).

Lehetőség van telefonos, e-mailes konzultációra az alábbi elérhetőségeken:

Általános Bőrgyógyászat (Mycológia) szakrendelés minden nap 12.00-14.00 között 52/411-717/55112 mellék, vagy közvetlenül 52/255-029.
elojegyzes@med.unideb.hu

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-12#

Közzététel dátuma: 
2020. április 24.