Újabb változások a betegellátásban az Urológiai Klinikán

Változások a betegellátásban az Urológiai Klinikán

A kornavírus-járvány a sürgősségi ellátásban az alábbi eljárásrend érvényes:

A Hajdú-Bihar megyei lakcímmel rendelkező és a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház ellátási területéhez tartozó, LÉGÚTI BETEGSÉGRE/KORONAVÍRUS FERTŐZÉSRE UTALÓ TÜNETEKKEL NEM RENDELKEZŐ akut urológiai ellátást, illetve megfigyelést igénylő beteget a DE Klinikai Központ Urológia Klinika látja el.

Amennyiben AKUT LÉGÚTI/KORONAVÍRUS FERTŐZÉSRE GYANÚS BETEG szorul azonollai urológiai ellátásra, a beteg ellátását, izolálását és utókezelését a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Urológiai Osztálya végzi.

Fekvőbeteg-ellátás

Az elektív (tervezett, az egészségi állapot romlásának kockázata nélkül halasztható) műtéteket elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk. Erről a betegeket telefonon értesítjük.
Az olyan daganatos betegeket, akiknek a műtét elmaradása élettartamukat lényegesen befolyásolja, valamint a légúti betegségre/koronavírus fertőzésre utaló tünetekkel nem rendelkező sürgős eseteket továbbra is ellátjuk. Valamennyi daganatos beteg esetében irányított véradásra kérjük fel a hozzátartozókat. A műtétet csak abban az esetben kezdjük el, ha a megfelelő vérkészítmény rendelkezésre áll.
A fekvőbetegeket a lehető leghamarabb otthonukba bocsátjuk, ha szükséges, katéterrel is, melynek kezeléséről a beteget kioktatjuk.
A betegbiztonság érdekében a kétágyas kórteremben lehetőség szerint csak egy, az ötágyas kórteremben csak két beteget helyezünk el.

Járóbeteg-ellátás

A járóbeteg-ellátásban a nem daganatos betegek kontrollvizsgálatait elhalasztottuk, illetve folyamatosan elhalasztjuk.
A járóbetegek előjegyzése az eddigiekben részben elektronikusan történt, ezt az elektronikus előjegyzést a teljes járóbeteg-ellátásra kiterjesztjük.
Új előjegyzést a vészhelyzet elmúltáig nem adunk.
A papíralapú előjegyzési napló alapján a kontrollvizsgálatokat elhalasztjuk.
Az ambulanciára a feltétlenül szükséges megjelenéseket (folyamatban lévő daganatos betegek kezelése) időpontra korlátozzuk.
A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik
érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY
olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít), ÉS
koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

http://Változások a betegellátásban az Urológiai Klinikán

Közzététel dátuma: 
2020. április 24.