ROHU217 jelű, „Kutatási tevékenységeken alapuló intézményi együttműködés szakértők képzésével, a vállalatok számítástechnikai intelligencia felhasználásával történő pénzügyi döntéshozatalainak területén” című projekt

Sajtóközlemény a ROHU217 jelű, „Kutatási tevékenységeken alapuló intézményi együttműködés szakértők képzésével, a vállalatok számítástechnikai intelligencia felhasználásával történő pénzügyi döntéshozatalainak területén” című projekt kapcsán

A Nagyváradi Egyetem (Universitatea din Oradea), mint főpályázó, a Debreceni Egyetemmel, mint partnerintézménnyel sikeres pályázatot nyert az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretén belül. A projekt „Kutatási tevékenységeken alapuló intézményi együttműködés szakértők képzésével, a vállalatok számítástechnikai intelligencia felhasználásával történő pénzügyi döntéshozatalainak területén” címmel 2018. december 1-jén indult. A projekt összköltségvetése 217 867 EUR, amelyből a Debreceni Egyetemre eső költségvetés 71 462 EUR. A projektben a Debreceni Egyetem részéről a Gazdaságtudományi Kar Számviteli és Pénzügyi Intézete, a Nagyváradi Egyetem részéről pedig a Pénzügyi és Számviteli Tanszék vesz részt.

A projekt átfogó célja az intézményi együttműködés elősegítése a vállalati pénzügyek területén végzett számítástechnikai intelligencia kutatás területén. Az üzleti környezetnek új, modern módszerekre van szüksége annak érdekében, hogy a vállalatok megalapozzák a pénzügyi döntéseiket, mind a teljesítmény növelése, mind az erőforrás-hatékony gazdálkodás biztosítása érdekében azért, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat nyújtsanak a fogyasztóknak. Ebből az igényből kiindulva a kutatási tevékenységen alapuló intézményi együttműködés a projekten belül három fő irányt mutat:
• a számítástechnikai intelligencia területén dolgozó szakemberek képzése,
• a számítástechnikai intelligencia-kutatási infrastruktúrához szükséges szoftverek és eszközök beszerzése,
• a vállalati döntéshozatalhoz szükséges számítástechnikai intelligencia széleskörű vizsgálata.

A cél elérése érdekében, a konzorciumi partnerek intenzív tapasztalatcserével és tudásátadással kívánják előmozdítani az intézmények közötti, határon átnyúló együttműködést.
A Debreceni Egyetem Számviteli és Pénzügyi Intézete a projekt keretében az vállalatok pénzügyi döntéshozatalát támogató szoftverek beszerzése mellett workshopok keretében kívánja átadni a rendelkezésre álló szaktudást a projektpartnerek számára.

A projekt címe: „Kutatási tevékenységeken alapuló intézményi együttműködés szakértők képzésével, a vállalatok számítástechnikai intelligencia felhasználásával történő pénzügyi döntéshozatalainak területén”
A projekt azonosító száma: ROHU217
Kedvezményezettek: Nagyváradi Egyetem, mint konzorcium vezető, valamint a Debreceni Egyetem, mint konzorciumi tag.
A támogatási összeg: 217 867 EUR
A Debreceni Egyetem költségvetése: 71 462 EUR
A projekt időtartama: 2018.12.01. - 2020.05.31.

További információk az Interreg programról a www.interreg-rohu.eu oldalon érhetőek el.
Jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül felel meg az Európai Unió hivatalos álláspontjának.

 

Közzététel dátuma: 
2019. május 02.

Letölthető dokumentumok