Rektori felhívás

A Debreceni Egyetem dékánjai részére

A koronavírus járvány eszkalációjára tekintettel a rektori munkáltatás alatt álló dolgozók – az operatív törzs által megjelölt és a koronavírus infekció esetdefiníciója szempontjából kockázatosnak ítélt területekre történő – hivatalos kiutazását a mai nappal felfüggesztem.

Az új koronavírus terjedését nyomon követhetik a https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus weboldal folyamatosan frissülő digitális térképén.

Kérem, hogy a dékánok munkáltatása alatt álló dolgozók tekintetében is a fentiek szerint szíveskedjenek eljárni.

A hallgatóságra vonatkozóan:
Amennyiben az operatív törzs által megjelölt és a koronavírus infekció esetdefiníciója szempontjából kockázatosnak ítélt területek hallgatói 3 hétnél régebben tértek vissza hazájukból tanulmányaik folytatására és tünetmentesek, látogathatják az előadásokat, szemináriumokat és gyakorlatokat; rájuk nézve semmilyen korlátozás nincs.
Kérem, a dékánok irányítása alá tartozó karok, az operatív törzs által megjelölt és a koronavírus infekció esetdefiníciója szempontjából kockázatosnak ítélt területek hallgatóit, akik esetében 3 hétnél rövidebb idő telt el visszatérésük óta, szíveskedjenek felhívni arra, hogy ellenőrizhetően önkéntes karanténba vonuljanak, és ennek ellenőrzésére valamennyi rendelkezésre álló törvényes eszközt vegyenek igénybe.

Kérem, szíveskedjenek felhívni a Kar dolgozóinak és hallgatóinak figyelmét, hogy ha valaki magán tüneteket – láz, köhögés, torokfájás, levertség – észlel, akkor maradjon otthon.
Ezen intézkedéseket a Debreceni Egyetem dolgozóinak, hallgatóságának és Debrecen város lakosságának védelme érdekében feltétlenül szükségesnek látom.

Dr. Szilvássy Zoltán sk.
rektor
 

Közzététel dátuma: 
2020. március 05.