Hírek

Debreceni Egyetem

« Vissza a főoldalra | Váltás normál nézetre | English

Elkelt az ötödik légióshely is: Ivan Aska a DEAC-é!

Újabb külföldi játékos kötelezte el magát a DEAC férfi kosárlabdacsapatához 2021-22-es idényre: a 201 centiméter magas, elsősorban négyes poszton bevethető amerikai Ivan Aska a macedón szuperligából érkezik a cívisvárosba.

Sándor Bence és Szabó Kornél a DEAC negyedik bekkpárja

A DEAC jégkorongcsapatának első jeges edzése során vált véglegessé, hogy a debreceni utánpótlás két sokra hivatott sportolója, Sándor Bence és Szabó Kornél meghívást kapott a felnőttcsapat keretébe. Mindketten a Debreceni HK saját nevelésű játékosai, akik az elmúlt néhány szezonban komoly szerepet játszottak ifi és a junior csapataink sikereiben.

Sándor Bence számára nem ismeretlen az új szerepkör, hiszen a tavalyi idényben többször is játéklehetőséghez jutott és szépen megállta a helyét a felnőttek között. Bence így emlékszik vissza a kezdetekre:

A legkisebb is számít

Kovács Krisztián és Gyurina János vezetésével hétfőn először edzett az U7-es korosztály, a szakemberek továbbra is szeretettel várják a labdarúgás iránt érdeklődő gyermekeket. 

Az egyik kiskereskedelmi üzletlánc címben feltüntetett szlogenje a DEAC filozófiájának is alappillére, hiszen egyesületünk célja, hogy óvodás kortól egészen az egyetemig kísérje a sportolni kívánó fiatalok. Az első lépést nyártól Kovács Krisztián vezetőedző kezei alatt tehetik meg a kicsik, a tapasztalt szakember szerint ebben a korban a labdás gyakorlatokra érdemes helyezni a hangsúlyt.

Arannyal tértek haza a DEAC cheerleaderei Győrből

A lányok koreográfiája jól sikerült, amit a zsűri magas pontszámmal díjazott.

Szombaton a győri Olimpiai Sportparkban rendezték az I. Beach Cup nyílt versenyt, amelyen Magyarország legjobb cheerleaderei mérték össze tudásukat. A DEAC versenyzői ezúttal is remekeltek, amit nem csak a zsűri értékelt.

Teljes létszámban jégre lépett a csapat

A jégen folytatódott a felkészülés.

Ahogy arról a korábbiakban már hírt adtunk, július 15-én száraz edzésekkel kezdődött meg a DEAC együttesének közös felkészülése az új szezonra. A tréningek kemény, izzadtságos első szakaszát nem igazán kedvelik a sportolók, megspórolni azonban nem lehet; javarészt ettől függ, milyen fizikai kondícióban kezdheti meg csapatuk a következő idényt. Az egyetemisták túl vannak az első felkészülési szakaszon, augusztus 2-án délelőtt David Musial és Kecskeméti Áron irányításával a jeges edzések is kezdetüket vették.

Ifjabb Sándor Tamás: mindig csak a következő meccsre figyelünk

A labdarúgó abban bízik, hogy nem súlyos sérülést szedett össze a hétvégi bajnokin.

A DEAC futballistái győztes rajtot vettek az NB III-ban vasárnap délután. Sándor Tamás együttese a Diósgyőr II ellen már a második percben megszerezte a vezetést Oláh Balázs öngólja után. A 2-0-s végeredményt ifjabb Sándor Tamás állította be a 30. percben.

Sokszoros bajnok, válogatott védő érkezett

Gőz Balázs személyében olyan sokat tapasztalt és kemény védőjátékos érkezett Debrecenbe, aki egyértelműen alkalmas arra, hogy további stabilitást adjon a mieink hátsó alakzatának. A sokszoros felnőttválogatott hátvédet ellenfélként jól ismerjük, hiszen tősgyökeres miskolci játékosként már utánpótlás éveiben is gyakran keserítette a debreceni támadók életét.

A DLA ellen szereztek értékes tapasztalatokat U16-osaink

Mester Norbert együttese nem akármilyen rivális ellen játszott felkészülési mérkőzést a mögöttünk hagyott hétvégén.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia országos élvonalban szereplő gárdájával mérték össze erejüket U16-os fiataljaink szombaton. A mieink tavaly bronzérmet szereztek a regionális bajnokságban, nyártól pedig új edző, Mester Norbert vezetésével készülnek az új szezonra. A DLA ellen nem volt reális esélyünk a győzelemre, de szépen helytálltak a srácok, akik formás támadásaik közül egy alkalommal a rivális hálóját is megzörgették.

Meggyőző játékkal nyertünk

A Debreceni Egyetem csapata győzelemmel kezdte a bajnokságot.

A DEAC vasárnap délután a DVTK II ellen kezdte meg a szereplését az NB III új szezonjában. A találkozó ünnepi pillanatokkal kezdődött, hiszen Palchuber Károlyt köszöntötte klubunk a 80. születésnapja alkalmából. Karcsi bácsi korábban hosszú éveken keresztül őrizte csapatunk kapuját, majd a futballkarrierje után teniszben ért el szép eredményeket.

Könnyedén nyert U13-as csapatunk Balmazújvárosban

Péntek délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését Szabó János korosztályos együttese, fiataljaink a Balmazújváros ellen léptek pályára.

Még a felkészülés elején tart U13-as együttesünk, de már túl van az első edzőmérkőzésén Szabó János csapata. Péntek délután a Balmazújváros otthonában léptek pályára fiataljaink, akik szemre tetszetős játékkal, négy gólt szerezve győzték le ellenfelüket.

Felkészülési mérkőzés

Balmazújvárosi FC–DEAC 1–4 (1–2)

Oldalak