Kezdődnek a diplomaosztók

2019. június 11. - 14:50 Az Általános Orvostudományi Kar június 14-i ünnepsége nyitja a nyári diplomaosztók július 6-ig tartó sorát a Debreceni Egyetemen, ahol 14 kar csaknem 3500 végzőse veheti át tanulmányai eredményét, a végzést igazoló oklevelet.

Az események helyszíne – a Zeneművészeti Kar Liszt-teremben rendezett ünnepségének kivételével - a Debreceni Egyetem Főépületének Díszudvara, ahol hagyományosan, fanfárok hangjára vonulnak be az intézmény és a kar jelképeit, a gerundiumokat hordozó taláros diákok és az ünnepi díszbe öltözött egyetemi és kari vezetők, hogy a beszédek elhangzása, a diplomaszerzéshez vezető út méltatása után átadják az ugyancsak talárba és diáksapkába öltözött végzősöknek a jól megérdemelt oklevelet.

Családi ünnepség ez, amelyre valamennyi diák rokonai eljönnek Debrecenbe, azonban sokan vannak, akik ezt különböző okok miatt nem tudják megtenni.


Rájuk, a távolban, olykor akár más földrészen élőkre gondolva az intézmény évek óta online/élőben közvetíti az eseményeket az egyetem Multimédia és E-learning Technikai Központja közreműködésével.

Az élő közvetítést a hirek.unideb.hu-n és a UD Live Stream YouTube-csatornán láthatják az érdeklődők.

Természetesen a kari ünnepségeket követően rövid cikkben is beszámol a hirek.unideb.hu, amely a beszámoló mellett a rendezvényen készült filmfelvételt és fotókat is közzéteszi.

A diplomaosztó ünnepségek időpontja és helyszíne:

ÁOK június 14. (péntek) 11 óra Díszudvar

- Meggyőződésem, hogy a most avatottak képesek lesznek arra, hogy a harmadik évezred ma még homályosan kirajzolódó lehetőségeit embertársaik javára fordítsák, hiszen a hat év alatt számos elméleti és gyakorlati megmérettetés során már bizonyították alkalmasságukat – hangsúlyozta Mátyus László dékán, az Általános Orvostudományi Kar június 14-i diplomaosztóján. A Díszudvaron tartott rendezvényen 110, köztük 67 külföldi hallgató vette át oklevelét.  
 

 

MÉK június 15. (szombat) 10 óra Díszudvar

- Legyenek büszkék arra, hogy az ország egyik legszínvonalasabb egyetemén szerezték diplomájukat! Az Alma Mater nyugodt szívvel engedi el Önöket szakmai pályájukra. Olyan alapokkal indulnak útra, amelyre építkezhetnek, amely a mezőgazdaság, a gazdaság és egyéb területeken jól hasznosítható. Remélem, hogy sikeres pályájukon sem feledkeznek meg arról, hogy ezeket az alapokat intézményünk nyújtotta Önöknek – így búcsúzott Komlósi István dékán a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar végzőseitől 2019. június 15-én. Az ünnepségen 150-en vették át diplomájukat.
 

 

ZK június 15. (szombat) 14 óra Liszt-terem (nincs élő közvetítés)

GYGYK június 21. (péntek) 10 óra Díszudvar
GTK június 21. (péntek) 13 óra Díszudvar
GTK június 21. (péntek) 16 óra Díszudvar
GYTK június 22. (szombat) 10 óra Díszudvar
EK június 28. (péntek) 10 óra Díszudvar
IK június 28. (péntek) 13 óra Díszudvar
NK június 28. (péntek) 16 óra Díszudvar
BTK június 29. (szombat) 9 óra Díszudvar
BTK június 29. (szombat) 12 óra Díszudvar
ÁOK június 29. (szombat) 15 óra Díszudvar
TTK július 5. (péntek) 10 óra Díszudvar
TTK július 5. (péntek) 13 óra Díszudvar
FOK július 5. (péntek) 16 óra Díszudvar
MK július 6. (szombat) 10 óra Díszudvar
ÁJK július 6. (szombat) 14 óra Díszudvar

 

Sajtóiroda - BZs