Életműdíjat kapott a DE professzora

2019. április 12. - 12:13 Életműdíjjal tüntették ki Altorjay Istvánt, a Debreceni Egyetem (DE) Általános Orvostudományi Kar egyetemi tanárát. Az elismerést a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjakkal együtt adták át a Magyar Tudományos Akadémián tartott rendezvényen április 11-én.

Az elismerést minden évben olyan 40 év feletti orvosnak ítéli oda a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj zsűrije, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

A páciensek 700 jelöltje közül idén Altorjay István egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gastroenterológiai Tanszék vezetője kapta a Goodwill Pharma Életműdíjat.

A DE Klinikai Központ belgyógyász, gasztroenterológus, klinikai onkológus szakembere a rangos orvosi elismerést Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián vette át csütörtökön. Az ceremónián a nagyközönség által kiválasztott hét orvos Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjban részesült, a különdíjat pedig egy 40 év alatti fiatal orvosnak ítélte oda a zsűri.

Sajtóiroda-MM
Fotó: szentgyorgyialbertorvosidij.hu/DE