Sikeres MK-rajt az autóversenyen

2019. április 12. - 10:03 Bajnoki pontokat szerezve mutatkozott be a Debreceni Egyetem Műszaki Karának motorsport csapata a Kakucs Ringen rendezett Országos Szlalom Bajnokság idei első futamán.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán nagy hagyománya van a különböző alternatív hajtású versenyautók tervezésének, építésének, most viszont a hagyományos autóversenyzésbe is szerettek volna belekóstolni. A csapat januárban alakult, majd támogatókat segítségével a versenyautót, egy Fiat Puntót is sikerült beszerezni, amelyet az oktatók-hallgatók alkotta team sikeresen készített fel az S2 szériára, ahol április 7-én sikerrel mutatkoztak be.

Az indulás előtti számos nehézséget és problémát sikeresen megoldott a csapat, a rajtot követően pedig az első körökben tapasztalható bizonytalanságok is eltűntek. A verseny végéhez közeledve a pilóta már magabiztosan uralta a járművet. Hozzáértésének és a csapat munkájának köszönhetően végül az előkelő 5. helyezést érték el, ezzel 5 pontot szerezve a bajnokságban.

Már most gőzerővel készülnek a következő megmérettetésre, hiszen – mint menet közben kiderült – át kell dolgozni az autó futóművét a jobb teljesítmény eléréséhez. Ha ezt is sikerrel megoldja a stáb, akár a dobogós helyezésben is bízhatnak.

A hét futamból álló Országos Szlalom Bajnokságban több kategóriában, aszfaltos pályán versenyeznek az autók. A Műszaki Kar motorsport csapata a széria 2 kategóriában nevezett, amelyben szériaautók versenyeznek, maximum 1400 ccm lökettérfogat mellett.

A verseny május 4-én Kiskunlacházán folytatódik.

Sajtóiroda – BZs