Vasárnapi matiné a hokisoknál

2021. november 19. - 10:10 Egy idegenbeli és egy hazai mérkőzés vár a Debreceni Egyetem jégkorongozóira. Mindkét futsalcsapatunk Budaörsön vendégszerepel. Kézilabdázóink Vecsésre, röplabdázóink Kazincbarcikára, rögbiseink Kecskemétre utaznak. Labdarúgóink utolsó idei utolsó hazai mérkőzésüket a Sényő ellen zárják.

Jégkorong
Jól sikerült György József bemutatkozása, hiszen kedd este a DAB felett aratott 5-2-es sikerrel debütált a felnőttcsapat kispadján. Ezúttal nehezebb feladat következik, hiszen pénteken 18:30-kor a magyar bajnok Ferencváros otthonában lép pályára a DEAC, majd vasárnap 14:15-kor, hazai pályán a DVTK lesz az ellenfél. A Magyar Jégkorong Szövetség rendezvénysorozata, az Erste Liga Matiné ezen a napon állomásozik a cívisvárosban, így a meccset megelőzően két órával, 12:45-től színes programokkal várják az érdeklődőket a Debreceni Jégcsarnok melletti rekortánpályán, míg a harmadok szüneteiben kvízjátékokkal szórakoztatják a közönséget.

Futsal
Női és férfi futsalcsapatunk is Budaörsön lép pályára hétvégén az NB I-ben. A lányok mérkőzése vasárnap 18 órakor, a fiúké hétfőn 19:35-kor kezdődik.

Kézilabda
Pénteken 18:30-kor a sereghajtó Vecsés otthonában vendégszerepel a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata. A mieink legutóbb jó teljesítménnyel győzték le hazai pályán a Mezőkövesdi KC együttesét, így előrébb tudtak lépni a tabellán, ám további sikerek kellenek ahhoz, hogy a szezon előtti célkitűzést, a felsőházba jutást elérjék.

- A Vecsés nem egy rossz gárda, a tavalyi évhez képest azért jelentősen átalakult, de úgy gondolom, hogy voltak meglepő eredményei és nagy csapatok elleni pontszerzései is. Ebben a bajnokságban elmondhatjuk, mindenki ellen úgy tervezünk pályára lépni, hogy meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, így lesz ez pénteken is. A Mezőkövesd elleni siker igazából úgy ér bármit is, ha most a Vecsés otthonában szintén nyerni tudunk. Mindenképpen győzni megyünk oda, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést – jelentette ki a DEAC irányítója, Pethő Ákos.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói a hatodik helyen álló Kazincbarcika otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. A borsodiak öt meccs után két győzelemmel és három vereséggel rendelkeznek, míg Fodor Antal tanítványai eddig csak a Dunaújvárost múlták felül, emellett négyszer pont nélkül maradtak. A nyáron egy felkészülési tornán már találkoztak egymással a felek, így együttesünk viszonylag friss emlékekkel rendelkezik a következő riválisról. A mérkőzést ugyan a Vegyész nyerte 3:0-ra, ám a játékunkban bőven akadtak biztató momentumok.

- Ezen az összecsapáson várakozáson felüli teljesítménnyel rukkoltunk elő, míg a Barcikáról talán ennek az ellenkezője mondható el, ám ebből nem lehet nagy következtetéseket levonni – kezdte Fodor Antal. – Egy olyan együttes otthonában lépünk pályára, amely a legjobb négybe igyekszik, ettől függetlenül szeretnénk megnehezíteni a dolgát. A győzelem nem tűnik reálisnak, de abban bízhatunk, hogy legalább egy szettet megnyerünk. A kazincbarcikai csarnokban rendre kiváló hangulat szokott uralkodni, a hazaiak sok erőt meríthetnek a szurkolók buzdításából. Ellenfelünk kerete valamelyest átalakult a nyáron, ám a változások ellenére nem gyengült, sőt, érzésem szerint erősödött. Sérülése után a magyar válogatott egyik erőssége, Szabó Dávid egyre komolyabb szerepet kap, valószínűleg ellenünk is szóhoz jut majd – zárta a DEAC férfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

Ugyanezen a napon, délután fél ötkor a lányok a Kistext otthonában lépnek pályára az NB II-ben.

Labdarúgás
Idei utolsó hazai mérkőzésére készül a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. Az NB III 18. fordulójában a Sényőt látják vendégül Sándor Tamás tanítványai, akik győzelemmel búcsúznának az évtől és a debreceni közönségtől. A bajnokit vasárnap 13 órakor rendezik a DEAC Sportcampuson.

Rögbi
Szombaton 14 órakor a Kecskeméti ARC otthonában vendégszerepel a Debreceni Egyetem rögbicsapata az OB I-ben. Együttesünk még nem tudott nyerni a bajnokságban, ám egyre jobb teljesítményt nyújtva nehezíti meg az ellenfelek dolgát.

További részletek