Kitüntetett egészségügyi szakemberek

2021. október 27. - 14:37 Pro Sanitate díjat vehetett át Papp Mária, a Debreceni Egyetem Gasztroenterológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a Klinikai Központ alelnöke és Tóth Tibor, a DE KK Járóbeteg Szakellátási Központjának vezetője kedden, Budapesten. A díjjal kiemelkedő szakmai tevékenységüket ismerték el.

A magyar egészségügy a kereszténység értékein alapul, a szeretetre, az odafigyelésre és egymás tiszteletére – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, az egészségügyi szakmai díjak átadásán.

Kásler Miklós köszöntőjében úgy fogalmazott: az orvoslás személetében a kereszténység új megközelítést adott, mert a szolidaritásra, a másokon való segítésre, a gyámolítandók támogatására készítette fel az embereket. A kitüntetettekhez szólva Kásler Miklós azt mondta, ők ezt a keresztényi tradíciót képviselik: emberségből mutattak példát.

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Pro Sanitate díjban részesült Papp Mária, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, a Klinikai Központ konzervatív szakmákért felelős alelnöke és Tóth Tibor, a DE KK Járóbeteg Szakellátási Központ vezetője.

Batthyány-Strattmann László-díjat heten, Pro Sanitate díjat hetvenkilencen kaptak, huszonhárman pedig miniszteri elismerő oklevelet vehettek át a keddi budapesti rendezvényen. 

Az elismeréseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence parlamenti államtitkár adta át a díjazottaknak.  

Sajtóiroda/ MTI
Fotó: MTI/ Balogh Zoltán