Előre a bajnoki pontokért!

2021. október 15. - 09:13 A Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára még két erdélyi Erste Liga-mérkőzés vár. Kosarasaink a Körmendet, labdarúgóink a Kazincbarcikát fogadják. Itthon lépnek pályára férfi futsalosaink és kézilabdázóink is, míg férfi röplabdázóinkra rendkívül nehéz meccs vár az Extraliga nyitó fordulójában.

Jégkorong
Sűrű a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatának programja, hiszen egy hét alatt három Erste Liga-mérkőzést játszik Erdélyben. Csütörtökön Gyergyóban 3-2-es vereséget szenvedett együttesünk, de pénteken Brassóban, majd vasárnap Csíkszeredában (mindkettő 17.30-kor kezdődik) lehet javítani.

"Jó mérkőzést játszottunk a Gyergyó ellen, volt sok helyzetünk, de sajnos csak két gólt tudtunk szerezni. A hazaiak utolsó találata előtt nagyot hibáztunk, meg kellett volna tartani a korongot, de nem sikerült. Nagyon nehéz, ha egy perccel a vége előtt kapsz egy gólt. Következik a Brassó, ami hasonlóan nehéz lesz. A helyzetkihasználáson javítanunk kell” – jelentette ki David Musial vezetőedző.

Kosárlabda
Az Egis Körmend együttesét látják vendégül a DEAC kosárlabdázói az NB I/A 6. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai csarnokban rendezendő találkozó 18 órakor kezdődik. Csapatunk jó rajtot vett a bajnokságban, hiszen az eddigi öt mérkőzéséből négyet megnyert, ennek köszönhetően a harmadik helyen áll.

Futsal
Pénteken 18 órakor a Nyírgyulaj gárdáját látják vendégül a DEAC férfi futsalosai az NB I 8. fordulójában. Az összecsapás Harmati Tamásnak és Vass Ottónak is pikánsnak ígérkezik, hiszen mindkét játékosunk pont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiektől érkezett a nyári átigazolási időszakban. Utóbbi futsalos négy szezont húzott le a nyírgyulajiaknál, de a búcsú nem a tervei szerint alakult.

"Akik közel állnak hozzám, tudják, hogy milyen körülmények között kellett távoznom, ezért felemás érzésekkel várom az összecsapást. Nagy bizonyítási vágy dolgozik bennem, de nem akarok túlpörögni. A nyírgyulajiak stabil védekezésre építik a taktikájukat, ebből kifolyólag nehéz feladat lesz feltörni a hátsó alakzatukat. Az eladott labdáknál figyelnünk kell a gyors visszarendeződésre, mivel veszélyes kontrákat szoktak vezetni. Felemás teljesítményt nyújtottak ebben az idényben, bár minden meccsen partiban voltak az ellenfeleikkel. Szerintem a szurkolók jó iramú meccset láthatnak majd, amelyen szeretnénk megszerezni a három pontot” – nyilatkozta Vass Ottó.

Labdarúgás
A Debreceni Egyetem labdarúgói legutóbb döntetlent játszottak az NB III Keleti csoportjában a bajnoki címre is esélyes Hajdúszoboszló vendégeként, most pedig egy újabb feljutásra pályázó ellenfél következik: vasárnap 13 órakor az előző szezonban még a másodosztályban szereplő Kazincbarcika látogat a DEAC Sportcampusra.

"Nem ígérkezik könnyű feladatnak a három pont megszerzése, de bízunk benne, hogy sikerülni fog. Sejthető volt, hogy a barcikaiak a kiesés után olyan keretet raknak össze, amelynek reális esélye lesz a feljutásra. Remek hangulatban készülünk a rangadóra, bár ezzel mostanság nincs probléma, hiszen jönnek az eredmények, valamint többször látványos játékkal rukkoltunk elő. A sérülések nem könnyítik meg az életünket, de a kidőlő játékosokat megfelelően sikerült pótolnunk" - mutatott rá a DEAC támadója, Bereczki Dániel.

Kézilabda
Egy hét szünet után ismét bajnokit játszik a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B-ben. Négy forduló alatt egyetlen mérkőzést sem sikerült megnyernie a hajdúságiaknak, így a szombati, FTC U21-es csapata elleni találkozón (amit a DESOK-ban rendeznek 17 órától) kötelező a győzelem, hiszen a szezon előtt a felsőház elérését tűzték ki célul.

Röplabda
Megkezdi az Extraliga küzdelmeit a DEAC férfi röplabdacsapata. A nyitó fordulóban nem akármilyen ellenfélhez látogatnak a mieink, hiszen a címvédő Pénzügyőr otthonában lépnek pályára. A Kőér utcai sportcsarnokban vasárnap 18 órakor rendezendő találkozón a tisztes helytállásban bíznak Fodor Antal tanítványai.

"Úgy gondolom, a Pénzügyőr ebben a szezonban is a bajnokság egyik élcsapata lesz, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ismét aranyérmet szerez. Vetélytársunk keretében átlagon felüli képességekkel rendelkező játékosok szerepelnek, akik folyamatosan képesek a stabil teljesítményre. A papírforma alapján nincs reális esélyünk a győzelemre, de abban bízom, hogy meg tudjuk nehezíteni a hazaiak dolgát. Nagyon örülnék, ha esetleg egy szettet sikerülne ellopnunk" - nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

A lányok vasárnap 17 órakor a listavezető TFSE otthonában vendégszerepelnek az NB II-es bajnokságban.
 

További részletek

NyD