Elkezdődött a Buzánszky Kupa

2021. október 05. - 12:38 Rekordszámú jelentkező, több mint száz csapat lép pályára a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) őszi szezonjában. A torna csoportbeosztásának sorsolását követően már lejátszották az első mérkőzéseket.

A Nagyerdei Stadion szurkolói klubjában megrendezett sorsoláson kiderült, hogy a rekordszámú résztvevők között idén több külföldi hallgató és több lánycsapat is nevezett a tornára.

A szervezők az őszi szezonban is kiemelten figyelnek az aktuális járványügyi intézkedések betartására, a Covid-gyanús tünetekre; a meccsek előtt testhőmérséklet ellenőrzést végeznek majd a játékosokon.

A csoportok kisorsolásában részt vett Fenyves Veronika, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatási dékánhelyettese, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club ügyvezetője, Jávor András, a Debreceni Egyetem Atlétikai Club elnöke, Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Kozma Mihály, a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal Bizottságának szakágvezetője és Gelei Károly FIFA Agent.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa őszi szezonjában az alap- és kieséses szakasz mérkőzéseit október 4. és január 31. között játsszák, a döntőt pedig a tervek szerint februárban rendezik meg a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet csarnokában.

Sajtóiroda - BZ