DEAC-Tungsram néven folytatják

2021. augusztus 30. - 15:50 Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a DEAC kosárlabdacsapata hétfőn, a Debreceni Egyetem főépületében. Szóba kerültek a következő szezon célkitűzései, fény derült az új, a klubbal hároméves szerződést aláíró névadó szponzor kilétére, valamint bemutatták a csapat új mezeit is.

Az eseményen Bács Zoltán egyetemi kancellár, Széles Diána alpolgármester, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Becsky István a klub szakosztályvezetője, Jörg Bauer, az új névadószponzor, a Tungsram elnök-vezérigazgatója, Milenko Topics vezetőedző és Polyák László csapatkapitány vett részt.

Elsőként Bács Zoltán kancellár kapta meg a szót: – A kosárlabda egy zászlóshajója az egyetemi sportnak, főként az Egyesült Államokban, de világszerte is. Amikor elhatároztuk, hogy 2012-ben megfelelő pályára állítjuk a debreceni kosárlabdát, pontosan oda vágytunk, ahová most eljutottunk. Ez egy állomása az utunknak, a következő szinten szeretnénk a nemzetközi porondon is bemutatkozni. A legutóbbi idényben az MK-döntőben játszottunk, ahol fájdalom, kis különbséggel, de alulmaradtunk. A bajnokságban a négy közé jutott a DEAC, tehát az elmúlt kilenc évben folyamatos volt a fejlődés. Boldogság, hogy most olyan partnert köszönthetünk, akivel már korábban is szoros volt a kapcsolatunk, a DEAC kosárlabda-szakosztály költségvetésének a 20 százalékát teszi majd ki a Tungsram támogatása – fogalmazott Bács Zoltán.

A kancellár úr után Széles Diána, Debrecen alpolgármestere szólalt fel. – Mint elhangzott, a városban a második számú, de a szívemben első ez a sportág, jómagam sokáig kosaraztam. Büszkeség, hogy elmondhatjuk TOP 3-ba igyekvő csapat van Debrecenben. Bízom benne, hogy a következő szezonban már aranyérmet ünnepelhetünk, kívánom, hogy legyen rettegett gárda a DEAC!

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető szerint csodálatos évet zárt a DEAC. – Amikor elkezdtük a DEAC fejlesztését, az mondtuk, kis lépésekkel kell haladnunk, de időközben voltak nagyon nagy ugrások is előre. Ez tudatos, szívvel-lélekkel végzett munka eredménye. A névadó szponzor neve mindenütt megjelenik, kiérdemeltük, hogy neves, kiemelt, nagy múltú cég álljon mellénk.

A DEAC szakosztályvezetője így fogalmazott:  – Lépésről-lépésre haladtunk mindig, a feljutás is nagy dolog volt, de itt olyan a városi, az egyetemi és a szponzori segítség, amely párját ritkítja. Csak a kosárlabdával kell foglalkoznunk, komoly munka folyik, nagy összefogás eredményeként. Új edzővel, Milenko Topiccsal vágunk neki a szezonnak, akiben maximálisan megbízunk. Már a tavalyi idény is nagyon komoly teljesítmény volt a csapat részéről, de úgy vélem, újabb történelmi szezon előtt állunk. – mondta Becsky István.

– Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek és mindenkinek, aki mellettünk áll – mondta az új tréner. – Egy hónapja zajlik a felkészülés, nagyon jó keret áll rendelkezésére, hozzáállásban és játéktudásban is megfelelők, mindenki tudja, hogy a sikerekért meg kell küzdenie. A célunk, hogy méltóképpen képviseljük az egyetemet, a várost és a szurkolóinkat, ezért mindent meg fogunk tenni – mondta Topics.

A csapatkapitány Polyák László mosolyogva megjegyezte, hogy az aranyvárományos vezetők nem vették le a nyomást a csapatról. – Jó társaság jött össze a nyáron, mi is többre vágyunk az eddig elérteknél, de persze a többi gárdának is lesz ebbe beleszólása. Igyekszünk minél eredményesebbel lenni – mondta a játékos.

A Tungsram első embere, Jörg Bauer is örömét fejezte ki a szerződés aláírása okán. – Idén 125 éves a cég, a DEAC pedig 102 éves, ez nagy tradíciókat mutat. Eddig innovációs együttműködéseink voltak, nagy boldogság számunkra, hogy részt tudunk venni a DEAC várható sikereiben. Minden jót kívánok a csapatnak! -mondta az elnök-vezérigazgató, majd Lóczi Lászlóné Kovács Mariannával ünnepélyesen aláírta a hároméves szponzori szerződés.
 

EÁ/NyD