Hallgatók a páston

2021. május 06. - 09:01 A Debreceni Egyetem szervezi idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vívó Bajnokságot (MEFOB). A hazai felsőoktatásban tanuló vívók két napon át egyéniben és csapatban küzdhetnek egymással kard, tőr és párbajtőr fegyvernemekben.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségének döntése értelmében nézők nélkül rendezik meg a mostani viadalt. A szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is népes mezőnyre számítanak.

A két napon át tartó bajnokságon a Debreceni Egyetemet Mihály Kata, Pártos Zsófia, Fedor Tamara, Babinszki Dóra, Karina Pilar Lalangui Bustamante női párbajtőrözők képviselik. Utóbbi hallgató a női tőrözők mezőnyében is érdekelt lesz. A női kardozóknál Simon Petronella, a férfi párbajtőrözőknél pedig Bíró Dávid lép majd pástra a DE színeiben.

A viadal védnöke Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Balogh László, egyetemi docens, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke.

A vívó MEFOB május 8-án, szombaton 10 órakor a férfi párbajtőrözők egyéni küzdelmeivel kezdődik. Vasárnap szintén 10-kor lépnek majd pástra a versenyzők a Békessy Béla Vívócentrumban.

A program: 

2021. május 8. szombat
10 óra: Férfi párbajtőr egyéni
12 óra: Női párbajtőr egyéni
14 óra: Férfi párbajtőr csapat 
15 óra: Női párbajtőr csapat

2021. május9. vasárnap
10 óra: Férfi kard egyéni 
10 óra: Férfi tőr egyéni
12 óra: Női kard egyéni
12 óra: Női tőr egyéni
14 óra: Férfi tőr csapat  
14 óra: Női tőr csapat
14 óra: Férfi kard csapat  
14 óra: Női kard csapat  

Sajtoiroda - BZ