A DEENK lehet az „Év közösségi tere"

2021. február 01. - 13:50 A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára is indult az „Év Közösségi Tere 2020" szavazáson, amelyet tizenegyedik alkalommal hirdetett meg az Év Irodája csapata. A voksokat február 8-ig várják a szervezők a https://azevirodaja.hu/verseny/2020 linken.

A megmérettetés során azokat a jelentkezőket díjazzák, akik új értéket teremtve formálják az irodapiacot, a munkáltatói kultúrát. Az „Év Közösségi Tere 2020" közönségszavazásának húsz jelöltje közül három debreceni induló, ebből kettőt – Debreceni Egyetem Élettudományi Könyvtár, Főépület - könyvtári Nagyolvasó – a DEENK nevezett be a versenyre.

A egyetemi könyvtár szeptemberben adta át olvasóinak megújult tereit. Az összesen csaknem 400 millió forintos ráfordítással megvalósult beruházásnak köszönhetően a 21. század elvárásainak megfelelő, megújult infrastruktúrát alakított ki az intézmény.

Az Élettudományi Épület és Könyvtár hallgatói terei 59,4 millió, míg a Főépület Egyetemi és Nemzeti Könyvtár terei 170,7 millió forintból újultak meg. Az építési beruházásokat kiegészítve, a szükséges bútorok beszerzését az egyetem saját forrásból 81,7 millió forint összegben támogatta.

- Egy olyan modern és innovatív közösségi teret álmodtunk meg, amelyben otthonosan érezhetik magukat a látogatóink – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Karácsony Gyöngyi. A DEENK főigazgatója hozzátette: Ez a két jelölés is azt mutatja számunkra, hogy egy minden elemében „trendi", jövőbe mutató könyvtár fejlődik a Debreceni Egyetem falai között.

A versenyen az egyetemi könyvtár a kivitelező Vivax Irodabútor Kft.-vel közösen indult. A benyújtott pályaműveket szakmai zsűri értékeli, figyelembe véve az oldalon online voksoló közönség voksait is.

Szavazni február 8-ig lehet az azevirodaja.hu oldalon, a https://azevirodaja.hu/verseny/2020 linken.

Sajtóiroda – BZs