Új egységgel gyarapodott a DEENK

2021. január 26. - 12:24 Januártól újabb egységgel, az Egészségügyi Kar könyvtári állományával gyarapodott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára (DEENK). A nyíregyházi gyűjteményt 22 ezer könyvet, folyóiratot, valamint csaknem 10 ezer szakdolgozat alkotja.

A Debreceni Egyetem Nyíregyházán található Egészségügyi Kara már a 2000-es integráció során az intézmény önálló egységévé vált, azonban az itt található könyvtár csak most, 2021. január 1-én csatlakozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárához, a DEENK struktúráján belül Egészségtudományi Könyvtár elnevezéssel.

- Az egyesítéshez a könyvtár és a kar számára is nyilvánvaló felhasználói igények vezettek – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK főigazgató-helyettese hozzátette: az Egészségtudományi Könyvtár beolvadásával a kar hallgatói és oktatói korszerű kutatás- és oktatástámogatási szolgáltatásokat érhetnek el.

A kétszintes könyvtár állományát több mint 22 000 könyv és bekötött folyóirat, valamint 9950 szakdolgozat alkotja. A könyvtár gyűjtőköre a kari alapszakok szakirodalmi igényének megfelelően az orvos- és egészségtudomány, pszichológia, informatika, szociológia, szociális ellátás, jogi tudományterületek irodalmát tartalmazza, emellett szépirodalmi állománnyal is rendelkezik.

Az egyesülés a gyűjtemény szempontjából is fontos fejlesztést jelent a hallgatók és oktatók számára, mivel a jövőben így több és frissebb szakirodalom érkezik majd Nyíregyházára. Az Egészségtudományi Könyvtár csatlakozásával három új munkatárs került a DEENK csapatába.

Az összeolvadásnak köszönhetően így már a Debreceni Egyetem valamennyi karán található könyvtári tér.

Sajtóiroda – BZs