A Kenézy Kórházban a Város Szíve

2020. november 27. - 13:19 A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban helyezték el a szeretetet és az összefogást megtestesítő Debrecen Város Szívét. Ezzel is szeretnék kifejezni a debreceniek támogatását az egészségügyben dolgozóknak, akik hősiesen helyt állnak a koronavírus elleni küzdelemben.

A több száz mézeskalácsból álló hatalmas szívet az utóbbi években advent első vasárnapján állítottak fel a Régi Városházán. A koronavírus-járvány miatt azonban idén elmaradnak az adventi programok és az adventi vásár. Az önkormányzat ezért úgy határozott, hogy idén Debrecen Város Szívét a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban állítják fel.

- Az adventi időszak elején szerettük volna a köszönetünket kifejezni a város nevében az egészségügyi dolgozóknak. A 2020-as évet beárnyékolja a koronavírus, én is átestem rajta, és tudom, látom azt, hogy milyen emberfeletti munkát végeznek. Most egy szép összefogás eredményeként meg tudjuk őket ajándékozni – hangsúlyozta Papp László polgármester.

A több mint 700 mézeskalácsszívet Radics Zoltán népi iparművész, a szívet tartó állványszerkezetet pedig Soltész József, a Sofém Kft. ügyvezető igazgatója készítette. A szeretetet és összefogást szimbolizáló Debrecen Város Szíve mellett rengeteg ajándékkal is megköszönték az orvosok és szakdolgozók szakszerű és kitartó munkáját.

- Azok az árusok, akik az adventi időszakban a vásárban szoktak árulni, termékeikből ajánlottak fel. A kezdeményezéshez a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársai is csatlakoztak saját adományaikkal. Így több száz csomag kézműves hús, sajt, kávé és teatermékek, illetve termelői méz és torma gyűlt össze. Ezzel fejezik ki hálájukat és szeretetüket a dolgozóknak – mondta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ajándékokat a dolgozók nevében Kovács Csilla, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház osztályvezető főorvosa és Jakab Judit osztályvezető főnővér vette át.

- Nagyon szép gesztus, és sok erőt ad az, hogy érezzük, törődnek velünk, értékelik azt a munkát, amit a dolgozók nap, mint nap végeznek a betegek érdekében. A betegek rettegnek, félnek, őket lelkileg is támogatják, közben áldozatos munkával, fáradhatatlanul végzik a dolgukat – emelte ki Kovács Csilla, osztályvezető főorvos.

A Főnix Rendezvényszervező a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak két feldíszített karácsonyfát is felajánlott.

Sajtóiroda - CzA