Munkahellyel segít az egyetem

2020. október 14. - 09:28 Pályázati forrásból újabb tíz megváltozott munkaképességű dolgozó foglalkoztatását tudta biztosítani a Debreceni Egyetem az év első hat hónapjában. A bértámogatásra elnyert összeg meghaladta a 9 millió forintot.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság EFOP-1.1.1-15-2015-00001 „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” című kiemelt projekt keretében a Debreceni Egyetem (DE) 2020-ban is igénybe tudta venni azt a támogatási rendszert, amely állami közreműködéssel valósult meg, és amelyhez a debreceni programiroda is jelentős segítséget nyújtott.

A programnak köszönhetően újabb 10 főt tudott alkalmazni az intézmény, elsősorban ügyintéző és műszaki szolgáltatói munkakörökben, többnyire 6 órás munkaviszonyban, debreceni, szolnoki és nyíregyházi foglalkoztatási helyszíneken.

- A Debreceni Egyetemen a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása és támogatása folyamatos, sőt, a járványhelyzet ellenére, pályázati támogatás nélkül további 9 dolgozót vettünk fel, többnyire részmunkaidős álláshelyekre – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Kövér Tamás. A Debreceni Egyetem Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjának vezetője hozzátette: foglalkoztatásuk a DE Klinikai Központ szervezeti egységeinél valósult meg, betegirányító, orvosírnok, valamint egyéb kisegítői munkakörökben.

A központ emellett segítséget nyújt az egyetem azon dolgozói számára is, akik munkaviszonyuk megtartása mellett váltak megváltozott munkaképességű munkavállalókká, és jelenleg is munkaviszonyban állnak. Idén három dolgozó részesült bruttó 500 ezer forintos támogatásban, amely az életminőség javításához járult hozzá.

A Debreceni Egyetemen 2017-ben kezdte meg működését a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központja azzal a céllal, hogy támogassa az elhelyezkedést és egyben – pályázati források igénybevételével – anyagi segítséget is nyújtson a dolgozóknak. Jelenleg 125 megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztat az egyetem.

Sajtóiroda - BZs