Vadászok adománya a kórháznak

2020. szeptember 10. - 11:43 Összesen több mint másfél millió forint értékben adományoztak készülékeket a megye vadászai a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak. Az infúziós pumpák az újszülöttek ellátását segítik. Az eszközöket szerdán adták át.

A jótékonysági vadászatot először 2013-ban rendezték meg, akkor még csak egy megyében. A kezdeményezés 2019-ben vált országossá. Tavaly december 27-én minden megyében megtartották. Az összegyűlt összesen 37 millió forintból 19 megyei kórház gyermekellátását támogatják.

- A vadásztársadalom elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt. A jótékonysági vadászat célja, hogy beteg gyermekeken segítsünk, és az őket gyógyító orvosok munkáját támogassuk. A kórházi infrastruktúra fejlesztéséhez is hozzá tudunk így járulni – hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hajdú Bihar megyében 1,6 millió forintot adományoztak a vadászok, amelyből az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. a Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak négy infúziós pumpát vásárolt. Az eszközöket az újszülöttek ellátásában használják majd.

- Nagyon jó kezdeményezésnek, nagyon jó ötletnek tartom a jótékonysági vadászatot, azt, hogy így tudnak segíteni. Az adomány jó helyre került, hiszen az újszülöttek, a koraszülöttek ellátása, életkilátásainak javítása egy rendkívül fontos és nemes cél – emelte ki Lampé Zsolt, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója.

A pumpák a kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályára kerültek. Az eszközök segítségével biztonságosan, pontosan lehet adagolni a különböző készítményeket.

- Az újszülöttek nem kis felnőttek, egészen másfajta ellátást igényelnek. A készülékek segítenek nekünk abban, hogy pontosan kiszámolva, pontosan adagolva kapják meg azokat a gyógyszereket, amire szükségük van – ismertette Demeter Miklós, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati osztályának osztályvezető-helyettese.

Az eszközöket és az adományozó okiratot szerdán adták át az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit kft. képviselői a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznak.

Sajtóiroda - CzA