Új elnököt avatott a DEHÖK

2020. június 30. - 14:27 Átvette a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (DEHÖK) vezetését Csont István, aki a négy év regnálás után leköszönő Bognár István Ádámot váltja a vezetői poszton. A keddi eseményen a kiemelkedő munkáért járó elismeréseket is átadtak.

A DEHÖK ünnepi közgyűlésének kedden a Debreceni Egyetem Főépületének Aulája adott otthont, ahol egyetemi, kari vezetők, professzorok és a hallgatóság képviselőinek jelenlétében vette át az elnöki tisztséget szimbolizáló jelképeket – hallgatói talárt és bélyegzőt – Csont István, aki az előző években elnökhelyettesként segítette Bognár István Ádám munkáját a hallgatói szervezet élén.

– Számomra feledhetetlen marad az együtt töltött idő, a munkánk során elért sikerek, a megvívott harcok, küzdelmek, a közös élmények, vagyis mindaz, ami az egyetemi éveket jelenti számomra – fogalmazott köszöntőjében a búcsúzó elnök. Bognár István Ádám hangsúlyozta: nehéz lenne az eredményeket felsorolni, de bízik abban, hogy az elmúlt években sikerült elérni a kitűzött célokat.

A Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke zongorajátékával, Claude Debussy művével köszönt el az elnöktől. Ezt követően adták át a hallgatókért végzett kiemelkedő munkáért járó elismeréseket, valamint emléklapokat az egyetemi vezetőknek és a kari HÖK-elnököknek. (A kitüntetettek névsora a csatolt dokumentumban olvasható.)

- Sok munkával telt az elmúlt négy esztendő, több mint ezer rendezvény, gólyatáborok, beiskolázási hét, szakmai és szabadidős programok kötődik a Hallgatói Önkormányzathoz, amelynek fiatalos, lendületes új arculatát is sikerült közösen kialakítanunk – idézte fel a volt elnök vezette DEHÖK eredményeit Csont István.

Az új elnök beszédében ígéretet tett arra, hogy a legnagyobb hatékonysággal folytatva a munkát halad tovább az eddigi úton.

- A DEHÖK fontos a Debreceni Egyetem életében, és az is fontos, hogy mindig olyan elnöke volt a szervezetnek, akivel jó volt a közös célok elérésén munkálkodni – fogalmazott üdvözlő beszédében Bács Zoltán. A Debreceni Egyetem kancellárja kiemelte: olyan eredmények születtek, olyan eseményeket szervezett az intézmény a HÖK közreműködésével – példaként a yoUDay-t említve – amelyek jó hírünket viszik a nagyvilágban.

Csont István DEHÖK elnöki megbízása két évre szól.

Sajtóiroda - BZs