Nemzetközi konferencia

         
NTP-FKT-M-16
A Debreceni Egyetem a Nemzeti Tehetségprogram NTP-FKT-M-16 pályázatán 2.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el nemzetközi konferencia rendezésére, illetve a tehetségesek és tehetségszakértők eddigi elért eredményeinek ismertetésére.

2017. február 23-24-én került sor a konferencia megrendezésére, ahol egyrészt hazai, másrészt határon túli, valamint nem magyar anyanyelvű előadók ismertették eddigi kutatási eredményeiket. Az előadók között szerepeltek egyrészt tehetséggondozásban szereplő mentorok, az ő mentoráltjaik, illetve a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában szereplő diákok. A konferencia második alkalommal került megrendezésre, ahol az első konferenciától eltérően most már angol nyelvű szekcióban is szerepelhettek előadóink, illetve 2 középiskola legjobb diákjai is meghívást kaptak, hogy különböző tudományterületeken tartsanak előadásokat.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt, hogy 2 db tréningen részt vegyenek, és az ott tanultakat a későbbiekben kamatoztathassák. A tréningek lebonyolítói vállalták, hogy 2017. júliusáig, azaz a konferenciakötet megjelenéséig a tréningen részt vevők számára alkalmat biztosítanak többször is, hogy egyénileg konzultáljanak velük, ezzel is biztosítva személyiségfejlődésüket és tudományos pályán való elhelyezkedésüket.

A konferencia alkalmával előadók érkeztek az Ungvári Nemzeti Egyetemről, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskoláról, nézők között volt résztvevő a Partiumi Keresztény Egyetemről, de előadóink között üdvözölhettünk kínai, indiai és nigériai nemzetiségű hallgatókat is.

A szekciókban minden tudományág képviselte magát, a zsűrik összetétele is tükrözte a sokszínűséget, és a nemzetköziséget, hiszen Asmita Wele indiai professzor is közreműködött az egyik angol nyelvű szekcióban.

A szekciók legjobb előadói emlékplakettben részesültek, valamint a zsűrik a legjobb középiskolai diákelőadásokat is jutalmazták egyetemi ajándékcsomaggal.

Az előadók lehetőséget kaptak, hogy a 2017 június végén megjelenő InterTalent kiadványkötetben publikáljanak. A kötet online elérhetősége: http://detep.unideb.hu/sites/default/files/intertalent_online_2017.pdf

A konferencián részt vevők és érdeklődők mindannyian pozitív élményekről számoltak be, és mindannyian várják a 2018-as InterTalent Unideb konferenciát.
 

Közzététel dátuma: 
2017. október 05.