A koronavírus-járvány miatt bevezetett változások a betegellátásban - DEKK Ortopédiai Klinika

A koronavírus okozta vészhelyzet miatt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinika működése 2020. március 16-tól az alábbiak szerint változott:

1. Járóbeteg-ellátás

- A járóbeteg-ambulancián az előjegyzés alapján történő betegellátást felfüggesztettük.
- Az eddigi előjegyzéseket lemondtuk, új időpontot egyelőre nem tudunk adni.
- Kizárólag sürgős ortopédiai eseteket látunk el.
- Nem tartoznak a sürgősen ellátandó esetek körébe a több hónapja változatlanul fennálló panaszok kivizsgálásai, az előre tervezett időszakos kontrollvizsgálatok és a halasztható kezelések.
- A szakorvosi javaslatok (emelt támogatással rendelhető gyógyszerek, emelt összegű családi pótlék, parkolókártya) lejártuk ellenére érvényesek a veszélyhelyzet időtartama alatt. A veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig is érvényesek maradnak, ezért jelen körülmények között új szakorvosi javaslatokat sem adunk ki.
- Az újszülöttek csípőszűrését felfüggesztettük. Új időpontért a járvány megszűnte után mindenképpen jelentkezzenek! A csípőszűrést ideálisan 6 hetes korig érdemes elvégezni, azonban még 3-4 hónapos korban sem késő. Amennyiben a családban csípőficam előfordult, vagy a gyermek farfekvéses volt, ha végtaghosszkülönbséget, a csípő terpesztésében aszimmetriát vagy a combokon ráncaszimmetriát észlel, javasoljuk, hogy gyógyászati segédeszközboltból szerezzen be terpeszpelenkát, és azt használják a csípőszűrés megtörténtéig.
- Jelenleg gyógytornára, fizioterápiára nem áll módunkban betegeket fogadni.
Amennyiben panaszának ellátását halaszthatatlannak érzi, kérjük, egyeztessen az ügyeletben/készenlétben levő szakorvosunkkal az alábbi telefonszámon: 06 52 255 604

Kérjük, hogy előzetes megbeszélés nélkül személyesen ne jelentkezzenek az ambulancián!

Kísérő csak gyermekkel érkezhet, felnőttel kizárólag indokolt esetben (jelentős mozgásnehezítettség) megengedett.

Kérjük, hogy amennyiben felkeresi klinikánk ambulanciáját, a higiéniás előírásokat (zsebkendőbe köhögés/tüsszentés, kézfertőtlenítés) feltétlenül tartsa be!

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor használják a betegváróban kihelyezett kézfertőtlenítő berendezést!

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

2. Fekvőbeteg-ellátás

- Klinikánkon jelenleg csak sürgős műtéteket (fertőzés, periprotetikus törés, tumor) végzünk.
- Az április 30-ig előjegyzett beavatkozásokat elhalasztottuk, ezekről a betegeket értesítettük, új műtéti időpontot a veszélyhelyzet elmúlásával kapnak.
- Intézetünkben a Kormányrendeletnek megfelelően teljes látogatási tilalom van érvényben. A hozzátartozók az Ortopédiai Klinika épületébe, még rövid időre sem jöhetnek be. A bent fekvő betegek nem találkozhatnak hozzátartozókkal a klinika épületén kívül sem.

További információkat a következő elérhetőségeken kérhetnek:
Telefon: 06 52 255 912 (betegelőjegyzés)
e-mail.: ortopinfo@med.unideb.hu

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-5#

Közzététel dátuma: 
2020. március 26.

Letölthető dokumentumok