A koronavírus-járvány miatt bevezetett változások a betegellátásban a DE KK Ortopédiai Klinikán

A koronavírus-járvány miatt bevezetett változások a betegellátásban a DE KK Ortopédiai Klinikán

A koronavírus okozta vészhelyzet miatt a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ortopédiai Klinika működése 2020. március 16-tól az alábbiak szerint változott:

Járóbeteg-ellátás

A járóbeteg-ambulancián az előjegyzés alapján történő betegellátást felfüggesztettük.
Az eddigi előjegyzéseket lemondtuk, új időpontot egyelőre nem tudunk adni.
Kizárólag sürgős ortopédiai eseteket látunk el.
Nem tartoznak a sürgősen ellátandó esetek körébe a több hónapja változatlanul fennálló panaszok kivizsgálásai, az előre tervezett időszakos kontrollvizsgálatok és a halasztható kezelések.
A szakorvosi javaslatok (emelt támogatással rendelhető gyógyszerek, emelt összegű családi pótlék, parkolókártya) lejártuk ellenére érvényesek a veszélyhelyzet időtartama alatt. A veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig is érvényesek maradnak, ezért jelen körülmények között új szakorvosi javaslatokat sem adunk ki.

FRISSÍTÉS: A koronavírus járvány elején leállított csecsemő ultrahang szűrővizsgálatot az Ortopédiai Klinika ambulanciáján 2020. április 29-től újra indítjuk, azonban a járványveszély ideje alatt kizárólag fokozott kockázati hajlam esetén végezzük el, előzetes időpontkérést követően. Az újszülöttek csípőszűréséről, valamint a dongalábas gyermekek vizsgálatáról és kezeléséről szóló tájékoztató részleteit IDE KATTINTVA olvashatják.

Jelenleg gyógytornára, fizioterápiára nem áll módunkban betegeket fogadni.

Amennyiben panaszának ellátását halaszthatatlannak érzi, kérjük, egyeztessen az ügyeletben/készenlétben levő szakorvosunkkal az alábbi telefonszámon:
06 52 255 604

Kérjük, hogy előzetes megbeszélés nélkül személyesen ne jelentkezzenek az ambulancián!

Kísérő csak gyermekkel érkezhet, felnőttel kizárólag indokolt esetben (jelentős mozgásnehezítettség) megengedett.

Kérjük, hogy amennyiben felkeresi klinikánk ambulanciáját, a higiéniás előírásokat (zsebkendőbe köhögés/tüsszentés, kézfertőtlenítés) feltétlenül tartsa be!

Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor használják a betegváróban kihelyezett kézfertőtlenítő berendezést!

A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

Fekvőbeteg-ellátás

Klinikánkon jelenleg csak sürgős műtéteket (fertőzés, periprotetikus törés, tumor) végzünk.
Az április 30-ig előjegyzett beavatkozásokat elhalasztottuk, ezekről a betegeket értesítettük, új műtéti időpontot a veszélyhelyzet elmúlásával kapnak.
Intézetünkben a Kormányrendeletnek megfelelően teljes látogatási tilalom van érvényben. A hozzátartozók az Ortopédiai Klinika épületébe, még rövid időre sem jöhetnek be. A bent fekvő betegek nem találkozhatnak hozzátartozókkal a klinika épületén kívül sem.
További információkat a következő elérhetőségeken kérhetnek:

Telefon: 06 52 255 912 (betegelőjegyzés)
e-mail.: ortopinfo@med.unideb.hu

https://klinikaikozpont.unideb.hu/hu/koronavirus-jarvany-idejen-ervenyes-eljarasi-rend-5

Közzététel dátuma: 
2020. április 24.