Komplex innováció

2015.11.30.
Debreceni Egyetem

SAJTÓKÖZLEMÉNY -  TÁMOP-4.2.6-15/1-2015-0001
KOMPLEX INNOVÁCIÓ - EGÉSZSÉGIPARI HÁLÓZAT A HATÉKONYSÁG NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN

A projekt részeként megvalósult az Európai Unió által megfogalmazott egészségügyi/egészségipari stratégiai alapelvek hazai elméleti adaptálása, hogy azok később a hazai adottságokat figyelembe véve a gyakorlatba is átültethetőek legyenek.

Hét kutatóhálózatban több mint száz szakember dolgozott együtt a „Komplex innováció - Egészségipari hálózat a hatékonyság növelése érdekében” című pályázatban annak érdekében, hogy hatékonyabban előzhessék meg a gyermekbetegségeket, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását, és a betegek eredményesebb terápiát kaphassanak.

A pályázat eredményeként előkészítettek egy olyan fejlesztési tervet, melynek célja, hogy a Debreceni Egyetem gyermekgyógyászata a hazai kutatásoknak és fejlesztéseknek élenjáró központja legyen. Ezt szolgálja majd a szakmai koordinatív és fejlesztő funkciót ellátó Gyermekgyógyászati Innovációs Központ. Emellett olyan további szakmai projekteket is előkészítettek, melyek a központ támogatása mellett hozzájárulnak új, innovatív diagnosztikus és terápiás eljárások gyermekgyógyászati alkalmazásához, valamint a meglévő gyógyszerkincs elemeinek gyermekgyógyászati szempontú újrapozícionálásához: olyan hatóanyagok azonosításához, melyek újraformulázást követően ígéretes fejlesztési jelöltek lehetnek gyermekgyógyászati indikációkban.

Projektadatok
Projekt megnevezése: KOMPLEX INNOVÁCIÓ - Egészségipari hálózat a hatékonyság növelése érdekében
Egyedi azonosítószáma: TÁMOP-4.2.6-15/1-2015-0001 
Projekt kedvezményezettje: Debreceni Egyetem, Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézet,
Állami Egészségügyi Ellátó Központ
Támogatás összege: 362 651 486 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Projekt kezdete: 2015.05.01
Projekt befejezése: 2015.11.30.

 

Közzététel dátuma: 
2015. november 30.

Letölthető dokumentumok