A járóbeteg-ellátás változásai a rendelőintézetben

Tisztelt Páciensek!

Az új koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel, az országos rendeletnek megfelelően, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház járóbeteg-ellátásában az alábbi változások léptek életbe március 16-tól:

- A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. március 16-tól a tervezett egészségügyi ellátás, csak akkor kerül elvégzésre, ha sürgős szükség miatt életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében - kerül sor.
-  Elhalasztunk minden olyan betegtalálkozást, amely megvalósulhat egy későbbi időpontban anélkül, hogy a beteg egészsége visszavonhatatlanul károsodna.
- Azokat a szakrendeléseket, amelyek a betegek károsítása nélkül bezárhatók, betegeink érdekében szüneteltetjük a veszélyhelyzet elmúltáig.
- A működő szakrendelések új betegfogadási rendjéről a továbbiakban folyamatos tájékoztatást adunk.
- A szakrendelések bezárása/szüneteltetése nem érinti a kiemelt figyelmet érdemlő betegcsoportokat, így a daganatos betegeket, a transzplantáltakat, az immunhiányos állapotban lévőket, a hematológiai betegségekben szenvedőket.
- A fenti, kivételi körbe tartozó betegcsoportok teljes spektruma és a velük kapcsolatos pontos teendők meghatározása jelenleg is folyamatban van. Egyértelmű cél a betegek biztonságának a lehető legmagasabb szintű megteremtése a járvány ideje alatt, a veszélyhelyzet fennállása során.

Intézményünkbe való bejutásnál a járványügyi szempontokat maximálisan figyelembe vesszük és alkalmazzuk ezek az intézkedések az alábbiak szerint valósulnak meg:

- A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Bethlen utcai Rendelőintézetének MODEM felőli bejáratát lezárjuk és kizárólag a Bethlen úti főbejáratot használhatják az épületbe való be és kilépéskor.
- A fokozott járványveszély miatt a várótermi kontaktok számának csökkentése érdekében a járóbeteg-ellátásban a várótermi zsúfoltság elkerülése céljából a betegforgalom korlátozása szükséges, ezért a betegeket szakaszosan engedjük be az épületbe.
- Az épületbe való belépéskor lázmérés történik, illetve az épületbe való ki és belépéskor higiénés kézfertőtlenítést kell elvégeznie, melyre a bejáratnál a kollegánk felhívják a figyelmüket .
- A betegfelvétel során a járványügyi szempontból fontos kérdéseket tesznek fel Önöknek a betegirányító asszisztensek.

A korábbi időpontok kapcsán minden beteget igyekszünk kiértesíteni. Amennyiben a korábban megadott időpont előtt nem kap a beteg telefonon, e-mailben értesítést a vizsgálat esetleges elhalasztásáról, akkor kérjük, ne induljon el otthonról, hanem a tervezett időpont előtt hívja fel kezelőorvosát vagy tájékozódjon szakrendelésről a diszpecser@kenezy.unideb.hu e-mail címen, illetve a 06 20/661-6500 telefonszámon!

Kérjük tisztelt betegeinket, hogy csak abban az esetben keressék fel a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházat, amennyiben sürgős problémájuk van.

Különösen fontos hangsúlyozni, hogy légúti tünetekkel (láz, köhögés, torokfájás, vagy nehézlégzés) senki ne keresse fel az intézményt, a háziorvosával egyeztessen, telefonon. Sürgősség (hirtelen nehézlégzés, vagy csillapíthatatlanul magas láz) esetén a háziorvos rendelési idején kívül a háziorvosi ügyelet vagy az Országos Mentőszolgálatot kell értesíteni.

Kérjük együttműködésüket a fentiek betartásában saját maguk, a betegek és az egészségügyi dolgozók védelme érdekében.
Szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Közzététel dátuma: 
2020. március 19.