Idén nem lesz Kutatók Éjszakája a Debreceni Egyetemen

Az elmúlt több mint tíz évben megszokhattuk, hogy szeptember utolsó péntekén Európa-szerte érdeklődők százezrei népesítik be a kutatóintézeteket, egyetemeket, könyvtárakat és múzeumokat, hogy a kutatók munkájával, a tudományos kutatás titokzatosnak tűnő világával ismerkedjenek. A hazánkban is egyre népszerűbb eseményt minden évben látogatók sokasága élvezhette a Debreceni Egyetemen is.

Idén Európa-szerte november 27-én rendezik meg az eseményt, a járványügy okozta bizonytalan helyzet miatt online formában. Az intézményben az a döntés született, hogy hosszú évek után sajnálatos módon most először a Debreceni Egyetem nem csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozathoz.

Úgy gondoljuk, hogy az ebben a formában meghirdetett programok a főként középiskolás és egyetemista célközönségünk körében nem örvendenének akkora népszerűségnek, mivel egyébként is végtelen mennyiségű információ áll rendelkezésükre a mindennapokban az online térben.

Reméljük, hogy a következő évben Önökkel együttműködve újult erővel térhet vissza a Debreceni Egyetem épületeibe a Kutatók Éjszakája és a színes, változatos tudománynépszerűsítő programok majd offline formában valósulhatnak meg.

Üdvözlettel: a szervezők

 

Közzététel dátuma: 
2020. szeptember 18.