Újra mentorprogram a BTK-n

Az őszi félévben harmadik alkalommal hirdette meg a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete online mentorprogramját, a Writing Centert, amelyben mester- és tanárszakos, szenior, valamint PhD-hallgatók tutorként, coach-ként segítik alsóbb éves társaik tanulmányait.

A pályázati forrásból megvalósuló program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása, összességében a felsőoktatás színvonalának fejlesztése.

A programban most 12 hallgató lát el tutori feladatokat, őket jelentkezési anyagaik alapján választották ki, és külön felkészítésben is részesültek. Közülük többen már részt vettek az előző félévek munkájában is, melynek során két-három társuk tanulmányait segítik, elsősorban esszék és beadandók ellenőrzésével, emellett közreműködnek az EYE-ra, vagyis a nyelvi alapvizsgára történő felkészítésben is.

A teljes program online zajlik, az e-learning rendszer segítségével, a munkát ebben a félévben az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, Lénárt-Muszka Zsuzsanna tanársegéd és Venkovits Balázs adjunktus, az intézet megbízott igazgatója koordinálja.

- Szakmai sikerként könyveljük el, hogy ebben a félévben is el tudtuk indítani a programot – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Lénárt-Muszka Zsuzsanna. Az Angol-Amerikai Intézet oktatója hangsúlyozta: a mentorálásból minden fél profitál, hiszen a tutorok értékes munkatapasztalatot szereznek a Writing Center által, a mentorált hallgatók kiemelt figyelmet kapnak, és az oktatókhoz is jobb minőségű írásos munkák jutnak el.

A mentorok között feladatot vállaltak az intézet külföldi: Tunéziából, Albániából és Marokkóból a Debreceni Egyetemre érkezett hallgatói is.

A Writing Center továbbra is várja az angol szakos hallgatók jelentkezését, akik szeretnének bekapcsolódni a munkába, hiszen a program folytatódik a tavaszi félévben is, és a tanév végén zárul.

A IEAS Writing Center „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" elnevezésű EFOP-3.4.3-16-2016-00021 pályázat keretében valósul meg.

Sajtóiroda - BZs