A győztes útra lépnének

2021. október 22. - 11:16 A Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára két mérkőzés vár a következő napokban. Férfi futsalosaink és kézilabdázóink idegenben lépnek pályára, míg röplabdázóink és labdarúgóink itthon harcolnak majd a pontokért.

Jégkorong
Két hazai Erste Liga-mérkőzést játszik a következő napokban a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata: pénteken a Titánok, vasárnap a Győri ETO HC látogat a cívisvárosba (kezdés 18.30-kor). Mindkét ellenfél az alsóházhoz tartozik, és mivel együttesünk is mély gödörben van jelenleg, ezért ezeken az összecsapásokon lehet javítani és elindulni fölfelé.

- A Fehérvár ellen gyors játékra számítok – kezdte a DEAC hokisa, Jan Dalecky. – Ellenfelünk keretét fiatalok alkotják, nem rendelkeznek nagy tapasztalattal, ezt előnyünkre tudjuk fordítani, okosabban kell játszanunk. Ha a tabella elején akarunk végezni, akkor a Titánok ellen kötelező a győzelem, mást nem is tudok elképzelni. Reméljük, visszatérünk a győztes útra, és visszakapjuk az önbizalmunkat – zárta a cseh légiós.

Futsal
Hétfőn 20.45-től az Újpest otthonában játsszák következő NB I-es mérkőzésüket a DEAC férfi futsalosai. A mieink a második helyen állnak a tabellán, míg a lila-fehérek jelenleg a hetedikek, és a két csapatot hét pont választja el egymástól, így a papírforma debreceni sikert ígér.

Kézilabda
A Békési FKC vendégeként lép pályára pénteken 18 órakor a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B 6. fordulójában. A mieink a múlt héten szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban, remélhetőleg ezzel átszakadt a gát, és esély nyílik a szezon előtti célkitűzés elérésére: az alapszakasz felsőházában végezni.

Röplabda
Múlt hétvégén, a címvédő Pénzügyőr otthonában kezdte az Extraliga 2021-2022-es szezonját a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata. A találkozón nem borult a papírforma, a hazaiak otthon tartották a pontokat, most viszont a mieink előtt nyílik esély, hogy hazai pályán megszerezzék első sikerüket, ugyanis az ellenfél a hasonló játékerőt képviselő DKSE lesz, vasárnap 16 órakor, a DESOK-ban.

- A felkészülés során játszottunk már a dunaújvárosiakkal, azt a meccset 3:2-re nyertük meg – emlékezett vissza a DEAC játékosa, Veres Bence. – Most is bízom a győzelemben, de nem szabad lebecsülni őket, hiszen nagyon szívósak és kiválóan helyezkednek. Az előző héten ugyan vereséget szenvedtünk a Pénzügyőr otthonában, de szerintem tisztességesen helytálltunk. Erre a játékra bátran építhetünk vasárnap délután - nyilatkozta Veres Bence.

Labdarúgás
A DEAC labdarúgócsapatának programja elég sűrű, hiszen vasárnap, valamint szerdán is bajnokit játszott, és október 24-én ismét pályára lép: 13 órától a Tiszafüredi VSE lesz az ellenfél a Dóczy utcai Sportcampuson. Az elmúlt három bajnokit nem sikerült eredményesen zárni, de most ismét ráléphet a siker útjára a Sándor Tamás vezette gárda.

További részletek

NyD