Vízügyi elismerés az agrárkutatónak

2021. október 14. - 12:37 A Magyar Hidrológiai Társaság magas rangú szakmai kitüntetését kapta a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professzora. Tamás Jánost kiemelkedő nemzetközi és hazai víztudományi és szakmai munkájáért díjazták.

A Debreceni Egyetem agrárkarának professzora, a DE MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének igazgatója a Magyar Hidrológiai Társaság éves közgyűlésén vette át a Pro Aqua Emlékérmet Szlávik Lajos elnöktől.

Tamás János több mint két évtizede a Magyar Hidrológiai Társaság tagja. Kutatási területe a területi vízgazdálkodás számos területéhez kapcsolódik, többek között az integrált területi vízgyűjtő gazdálkodáshoz, valamint a városi vízgazdálkodáshoz.

Kiemelkedő kutatási tématerületei: a precíziós öntözés, a talajvédelem az alkalmazott térinformatika, valamint a távérzékelés. Személyében meghatározó szerepe volt az egyetem nemzetközileg kiemelkedő kiválósági vízgazdálkodási kutatási infrastruktúrájának létrehozásában és fejlesztésében.

Sajtóiroda - ÉE