Népszerű volt a húsvéti vetélkedő

2021. április 20. - 12:08 Több mint 100 család vett részt a kétfordulós online húsvéti vetélkedőn, amelyet közösen hirdetett az egyetemi Családbarát Program keretében a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ a Lelkierő Egyesülettel. A nyertesek hétfőn vették át az ajándékokat DEMEK székházában.

A nagyszámú jelentkező miatt az eredetileg tervezett első három helyezetten túl további három nyertest különdíjjal jutalmaztak a pályázat kiírói.

A kétfordulós pályázat első körében a húsvéti ünnepkörrel kapcsolatos kérdésekre várták a válaszokat, a legjobbak jutottak tovább a második fordulóba, amelyben a résztvevők kreatív megoldásokkal, rajz, kollázs, fotómontázs, egyéni locsolóvers, videó beküldésével mutatták be, családjuk hogyan ünnepli a húsvétot.

- A húsvéti ünnep közösségteremtő erő, a legnagyobb keresztény ünnep, amelyet mindenki a magáénak érez, és amit családi, baráti, munkahelyi körben egyaránt közösen ünnepelhetünk. Most azonban különleges időket élünk, de járványidőszakban, ha lehet, még fontosabb, hogy munkatársaink otthon érezzék magukat az egyetemen – fogalmazott a házi ünnepségen Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese. 

– Idén korlátok között ünnepelhettünk, ami miatt sokan úgy érezhették, hogy ilyen körülmények között nem is volt igazi a húsvét. Pontosan emiatt fontos, hogy a régi hagyományra építve újakat teremtsünk, amelyek mássá tehetik az életünket. Online vetélkedőnk is azt erősítette, hogy az egyetem polgárai részesei az intézmény nagy családjának – mondta Berényi András, a DEMEK vezetője.

A családi nyereménycsomagba családi társasjáték, sporteszközök és édesség is került.

A nyertesek:
Tömöri Éva és családja
Oroszné Barna Adrienn és családja
Piros Andrea Zsuzsanna és családja

Különdíj:
Pándyné Bacskai Katinka és családja
Márton Krisztina és családja
Jeneiné Erős Edina és családja

A beküldött pályaművek megtekintetők a DEMEK honlapján, a https://demek.unideb.hu/hu/node/747 linkre kattintva.

Sajtóiroda – BZs